Кметът на община Стамболийски Георги Мараджиев ще се срещне с

...
Кметът на община Стамболийски Георги Мараджиев ще се срещне с
Коментари Харесай

Стамболийски иска чиста вода от ВиК

Кметът на община Стамболийски Георги Мараджиев ще се срещне с шефа на ВиК Пловдив Спартак Николов, с цел да обсъдят опцията за монтиране на филтърна система на помпената станция. Целта е да се увеличи качеството на питейната вода, която жителите на града и общината употребяват.

Идеята градоначалникът получил от гражданин на Стамболийски и я разиска в персоналната си страница във Facebook.

" Още при започване на мандата посредством персоналната си страница във Facebook и групите в обществената мрежа демонстрирах, че ръководството ми ще бъде намерено и транспарантно и че ще осведомявам обществеността за ежедневната работа на екипа ми. Продължаваме с транспарантното ръководство, като обръщаме внимание и на всички хрумвания и оферти, които идват от жителите. Днес желая да ви срещна с една забавна концепция на моя дълготраен прочут Максим Китов ", показа кметът. И описа, че Китов предложил да се пречиства правата вода.

" Всички знаем,че водата в Стамболийски не е доста подобаваща за пиянство, за перални и миялни. Имайки поради и газификацията на общината, водата е нездравословна и за газовите съоръжения. Според мен не е сложен план, експертите ще кажат по какъв начин... Но в случай че се реализира, ще има огромен здравословен и стопански резултат ”, написал Китов. Във второ известие мъжът изпратил фотография на два съда от неръждаема стомана, които са създадени в Америка и доста семейства по целия свят употребили, с цел да си пречистват водата у дома. Тъй като по думите на Максим не всеки има опция да си закупи тази система за дома, той предлага да се намерения за кандидатстване с план по европейска стратегия, с цел да се закупи и инсталира филтърна система на помпената станция и по този начин да се пречиства водата, която жителите на община Стамболийски пият.

" Идеята е в действителност забавна и си заслужава да се намерения за нейното осъществяване. Поемам ангажимент да беседвам за това с шефа на ВиК -Пловдив Спартак Николов, тъй като водопреносната мрежа е благосъстоятелност на държавното сдружение, сподели кметът на община Стамболийски Георги Мараджиев.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР