Кметът на Община Севлиево д-р Иван Иванов подписа споразумение за

...
Кметът на Община Севлиево д-р Иван Иванов подписа споразумение за
Коментари Харесай

Севлиево се побратими с унгарския град Сентеш

Кметът на Община Севлиево доктор Иван Иванов подписа съглашение за съдействие с кмета на унгарския град Сентеш Золтан Сабо. Той дойде с публична делегация в Севлево във връзка празниците.

Споразумението за съдействие е за побратимяване на двете общини и основаване на трайни другарски връзки сред жителите им. Основните насоки на партньорството са съдействие в просветителната, културната, спортната и икономическата действия.

Община Сентеш се намира в югоизточна Унгария, област Чонград, покрай река Тиса. Уникалното богатство на града са 32-те термални кладенеца. Това естествено благосъстояние освен дефинира стопанската система, само че и служи като основа за отмора, лекуване и отдих.

Градът е културен и учебен център на района, добре поддържаните паркове, музеи, басейни и спортни уреди притеглят доста туристи. Населението наброява 30 хиляди души, колкото е числеността и на община Севлиево, а доста от жителите в унгарския град са с български корени.

През 2020 година там е повдигнат монумент в чест на българските градинари, пристигнали през 70-те години на 19 век. и предали своя опит на локалното население. До през днешния ден Сентеш се слави с невероятните си паркове и градини.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР