Кметът на община „Родопи“ Павел Михайлов инспектира финала на основния

...
Кметът на община „Родопи“ Павел Михайлов инспектира финала на основния
Коментари Харесай

Кметът на Община “Родопи“ провери ремонт за половин милион лева на улица в Цалапица

Кметът на община „ Родопи “ Павел Михайлов инспектира финала на главния ремонт на улица „ Христо Г.Данов” в село Цалапица. Сумата е 536 хиляди лв.. По време на инспекцията си кметът беше съпроводен от своя заместител Емилия Иванова и кмета на селото Ивайло Данаилов.

Кметската инспекция на място на ремонтните действия по инфраструктурни обекти в Цалапица се случи малко преди среща с жителите на общината. Цалапица е следващото село, в което, по самодейност на Михайлов, се организира среща с популацията. Пред хората кметът направи доклад за миналите две години и показа обектите, планувани за строителство и ремонт в актуалната година.

Събитието се организира в читалищната зала на Цалапица в наличието на кмета на община „ Родопи” Павел Михайлов, ръководителят на Общински съвет “ Родопи “ Георги Цанков, заместник-кметът Емилия Иванова, кметът на Цалапица Ивайло Иванов и общинските съветници от Цалапица.



Отчетът на Михайлов стартира с положителната вест, че Цалапица е единственото село в общината, в което няма проблем с приема на деца в детската градина. Пред хората той сподели, че единствено за две години в Цалапица са вложени близо един милион лв.. Най-големият ремонтиран обект е улица „ Христо Г. Данов “. Улицата е с построен тръбопровод, нов асфалт и тротоари. Рехабилитацията обгръща 540 метра и е на стойност 537 хиляди лв..

Направен е главен ремонт на улиците „ Пловдивска “ и „ Източна “, отвесни и хоризонтални клонове на канализацията в учебното заведение и детската градина, построени са две детски площадки, изкуствени неравности и е изработен ремонт на кметството.

„ Надявам се, че по един или различен метод се вижда смяната в Цалапица. Най-голямото село в община „ Родопи” беше забравено през последните осем години. Няма по какъв начин за толкоз малко време, по-малко от година, да решим всички проблеми, само че започнахме и резултатите са налице”, обърна се към хората кметът на община „ Родопи” Павел Михайлов.

По думите на кмета през актуалната година предстоят нови поправки. Ще бъде реконструирана улица „ Никола Д. Петков “ за сумата от близо 600 хиляди лв..



„ Улицата е извънредно значима за жителите на селото. Тя свързва основния път с църквата и гробищния парк “, изясни Михайлов. Предстои главен ремонт на улиците „ Тодор Каблешков “ и „ Ал. Богориди “ и планиране на улица „ Цар Симеон “. Заради течове постройката на читалището се разрушава от вътрешната страна, по тази причина Община „ Родопи “ планува главен ремонт на покривната структура за 168 хиляди лв.. Ще бъдат построени две детски площадки - в ДГ „ Пролет “ и в централния парк на селото на обща стойност към 56 хиляди лв..

128 хиляди лв. в бюджета на общината за тази година са обезпечени за планиране на канализация.

„ Това е извънредно значим план за Цапалица. До този миг най-голямото село в общината няма проект за създаване на канализация. Затова ще проектираме, с цел да сме подготвени, когато отворят новия програмен интервал.

Председателят на общински съвет „ Родопи “ сподели, че триумфът в работата се дължи на синхрона сред общинските съветници и администрацията.

„ Нашата съществена задача е да вземем верните решения, с цел да осигурим добра капиталова среда за бизнеса и елементарният гражданин да се усеща добре на територията на нашите обитаеми места “, разяснява Цанков.

За една година тъкмо 68 значими за Цалапица действия регистрира по време на общото заседание кметът на селото Ивайло Данаилов.

„ Статистиката демонстрира, че ние работим и всяка седмица в Цалапица се случва събитие “, сподели Данаилов и благодари на сътрудниците си от кметството, общинските институции и локалния бизнес.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР