Кметът на община Разлог инж. Венцислав Гърменов, зам.-кметът г-н Иван

...
Кметът на община Разлог инж. Венцислав Гърменов, зам.-кметът г-н Иван
Коментари Харесай

Обсъдиха с Неврокопски митрополит Серафим с изграждането на храм “Св. Св. Йоаким и Анна” в с. Долно Драглище

Кметът на община Разлог инж. Венцислав Гърменов, зам.-кметът господин Иван Гюров, кметът на село Долно Драглище госпожа Лиляна Боянова и Яница Домусчиева (Калоянова) организираха среща с Неврокопски митрополит Серафим, по отношение на построяването на храм “Св. Св. Йоаким и Анна ” в село Долно Драглище.  ⛪️

По време на визитата си Владиката даде насоки за създаване на иконостас и олтар в храма, както и за цялостното външно и вътрешно устройство на свещеното място.

“Водени от желанието да изградят по-голяма нова черква, жителите на село Долно Драглище, всекидневно поставят старания, фантазията им да бъде осъществена на място, където е намерено оброчище на Йоаким и Анна от 1920 година. Със съдействието на Община Разлог, за първи път ще бъде проведен благотворителен концерт. На 25 април 2023 година (вторник) в Народно читалище “15 септември 1903- 1909 година ” известни поп- реализатори ще вземат присъединяване в идеята за набиране на средства за създаване на храма. ”, разясни инж. Гърменов.

През годините средства за изграждане на новия храм, са отчасти отпуснати от Община Разлог, а донори оказват помощ финансово и материално за неговото построяването. През идващите месеци следва монтаж на към този момент готовата камбана за храма, отоплителна система, измазване на стените и полагане на мраморна настилка.

В момента единствената настояща черква в село Долно Драглище е издигнатият през 1835 година храм “Свети Димитър ”, намиращ се на територията на гробищния парк.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР