Кметът на община Плевен Георг Спартански обяви ваканция за учениците

...
Кметът на община Плевен Георг Спартански обяви ваканция за учениците
Коментари Харесай

Ученическа ваканция и в Плевен

Кметът на община Плевен Георг Спартански разгласи почивка за учениците за на следващия ден и сряда /27 и 28 февруари/, поради ниските температури и снегонавяванията. Това заяви през днешния ден плевенският кмет.

Той посочи, че е съгласувал издаването на заповед за два неучебни дни с Регионалното ръководство на образованието. Спартански добави, че поради неприятното време в Плевен "се подвига " до последващо решение платеното паркиране в "синя зона " - "докато се оправи времето ".

В Плевен основава проблеми не толкоз мощният дъжд, а снегонавяването, разяснява кметът.

Личната му инспекция на активността на шестте снегопочистващи компании е посочила, че градът е пристъпен, само че е можело да бъде измит по-добре. При обиколката си не видях доста снегорини и опесъчаващи машини, сподели Спартански. Той посочи, че е имало усложнения за придвижването на тролейбуси по някои стръмни улици.

Плевенският кмет моли компаниите да не стопират работа и да почистват освен централните, само че и страничните улици.
От снегопочистващи компании предизвестиха, че паркираните коли до контейнери за боклуци, както и в дребните улички, пречат на работата на сметосъбиращата техника и на машините за разчистване на снега.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР