Кметът на община Перник Станислав Владимиров се срещна с делегациите

...
Кметът на община Перник Станислав Владимиров се срещна с делегациите
Коментари Харесай

Кметът на Перник се срещна с чуждестранни гости, дошли за Международния фестивал на маскарадните игри “Сурва“

Кметът на община Перник Станислав Владимиров се срещна с делегациите от побратимените градове, представителите на Федерацията на европейските карнавални градове (ФЕКГ) и ръководителите на задграничните маскарадни групи, участващи в 30-ия Международен фестивал на маскарадните игри " Сурва ".
 
На срещата, която се организира в тържествената зала на Минната дирекция, участваха представители на 17 маскарадни групи, както и членове на ФЕКГ и делегации от 15 страни.  
 
" През тези два дни всички вие сте усетили какъв брой доста значи " Сурва " за нас, перничани. Сигурен съм, че фестивалът значи доста и за вас, тъй като тази магия и този дух, преплетен от традициите, може да се усети единствено тук ", сподели кметът.
 
Той благодари на гостите, че още веднъж са тук и със своите групи са обогатили МФМИ " Сурва ". Владимиров добави, че фестивалът става все по-популярен освен в България, само че и в чужбина и заслуга за това имат хилядите участници, които са неизменима част от провеждането му.
 
В Перник всички ние можем да усетим огромната българска душа ", сподели президентът на ФЕКГ Ларс Алгел. Пред гостите той напомни, че през 2004 година Перник се е състояла конвенцията (годишната среща, бел.авт.) на ФЕКГ и разяснява, че от този момент фестивалът се е развил извънредно доста.
 
" Това лято, 20 години по-късно, Перник още веднъж ще бъде хазаин на конвенцията на ФЕКГ ", разгласи президентът на организацията. Той разяснява, че тазгодишното издание на фестивала е най-мащабното до момента, а откриването е оставило изключителни усещания в гостите на града. Алгел пожела с всяка последваща година  фестивалът да се разраства и от ден на ден маскарадни и карнавални групи от разнообразни страни да вземат участие в него. 
 
" Сурва " се провежда от Община Перник от 1966 година и е най-старият фестивал на маскарадните игри в България. 
 
Източник: БТА
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР