Кметът на община Марица“ Димитър Иванов награди седмината доброволци от

...
Кметът на община Марица“ Димитър Иванов награди седмината доброволци от
Коментари Харесай

Димитър Иванов награди доброволците от Трилистник и връчи плакет на община „Марица“ на директора на РДПБЗН-Пловдив  

Кметът на община „ Марица “ Димитър Иванов награди седмината доброволци от с. Трилистник, с помощта на които всички поданици бяха евакуирани и избавени при апокалиптичното наводняване в селото на 3-ти септември. Решението за награждаването им с по 1000 лв. бе гласувано с цялостно единогласие на общинска сесия. На събитието участваха шефът на Регионална дирекция „ Противопожарна сигурност и отбрана на популацията “ /РДПБЗН/- Пловдив комисар Георги Мангараков и кметът на с. Трилистник Мирчо Петров, които също бяха отличени за съдействието им по време на бедствието.
Прочетете още
„ Искам да кажа едно голямо благодаря на всеки един от Вас! Съзнавам, че премията е нищо спрямо героизма ви, с това, че рискувахте живота си и загърбихте уговорките си към Вашите близки и фамилии, с цел да ни подкрепите в миг, когато аз и кметът на с. Трилистник Мирчо Петров бяхме изгубили вяра, че ще успеем да евакуираме всички.

С Вашата храброст и неустрашимост Вие ни дадохте кураж и мощ да продължим да се борим със стихията и с следствията от нея. Благодаря на Господ, че селата ни са живи и има такива млади и храбри момчета, които да оказват помощ в сходни обстановки. Благодаря Ви доста. Вие сте героите на Трилистник “, обърна се към доброволците Димитър Иванов.

Той връчи приветствен адрес и плакет на община „ Марица “ на комисар Георги Мангараков, в символ на благодарност за напъните и труда, които чиновниците на РДПБЗН-Пловдив поставиха, с цел да се оправят с вредите от наводнението.

„ Благодаря на комисар Мангараков и неговите момчета, които не пожалиха сили и бяха неразделно до нас, до момента в който почистим и отводним селото. Те също рискуваха живота си и помогнаха на доста хора в неравностойно състояние. Те извършиха всяко наше искане по време на избавителните действия и си свършиха работата с чест и достолепие “. С тези думи кметът на община „ Марица “ сервира плакета и приветствения адрес на комисар Георги Мангараков.

Той благодари за признанието и добави, че се гордее със чиновниците си.

„ Аз съм горделив с моите момчета, издал съм заповед те да бъдат наградени с писмена хвалба. По време на това злополучие и тази тежка обстановка се потвърди, че страната, добротата и човещината ги има. Благодаря на доброволците, веселя се, че има хора като тях “, уточни шефът на РДПБЗН-Пловдив.

Той добави, че до момента не е имало такава област, в която 4 обитаеми места по едно и също време да изпаднат в бедствено състояние, както това се случи на 2-ри и 3-ти септември в селата Слатина, Богдан, Каравелово и Трилистник.

Една брутна работна заплата пък получи кметът на с. Трилистник Мирчо Петров за денонощните грижи, които е положил за запазване на живота на хората и имуществото им.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР