Кметът на община „Марица“ Димитър Иванов и заместник-кметът по образование

...
Кметът на община „Марица“ Димитър Иванов и заместник-кметът по образование
Коментари Харесай

Кметът на община „Марица“ награди победителите в конкурса за най-красива ръчно изработена мартеница

Кметът на община „ Марица “ Димитър Иванов и заместник-кметът по обучение и опазване на здравето Анелия Симеонова наградиха директорките на детски градини и учебни заведения – спечелили в състезанието " Най-красива ръчно направена мартеница ". Те получиха грамота, учебен пъзел, енциклопедия и лакомства, които са за децата, измайсторили превъзходните български обредни украшения.

На първо, второ и трето място измежду детските заведения бяха класирани надлежно ДГ " Пролет " в с. Рогош, ДГ " Слънчо " в с. Войсил и ДГ " Весела " в с. Калековец, а измежду учебните заведения - СУ " Васил Левски " в с. Маноле, НУ " Отец Паисий " в с. Динк и ОУ " Св. Св. Кирил и Методий " в с. Костиево. В състезанието взеха присъединяване 8 учебни заведения и 14 детски градини.

Димитър Иванов означи, че и тази година децата са сътворили извънредно истински мартеници и пожела и отсега нататък да не престават да развиват и утвърждават българските обичаи.

„ Желая Ви все по този начин с религия и възторг да помагате на възпитаниците си да вършат толкоз красиви и неповторими творения. Поздравете надарените участници в състезанието и дано всяка година ни радват с ръчно направени мартеници – знак на настъпващата пролет “. С тези думи кметът на община „ Марица “ се обърна към директорките на детски градини и учебни заведения, които от своя страна изрекоха благодарност за помощта му през годините.

„ Благодаря Ви господин Иванов, по тази причина че постоянно ни подкрепяте и помагате във всяко наше начинание “, подчертаха те.

Заместник-кметът Анелия Симеонова им благодари за напъните, които поставят, с цел да стимулират децата и за проявения от тях висок дух и професионализъм.

Кметът на община „ Марица “ употребява мотива да честити Международния ден на дамата 8-ми март на всички дами в община „ Марица “. Той подари на всяка от тях иглика и книгата на Петър Дънов „ Вяра, вяра, обич “.



Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР