Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова се обърна към водачите

...
Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова се обърна към водачите
Коментари Харесай

Кмет моли водачите да не паркират по тротоари и градикни

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова се обърна към водачите с апел за рационално и отговорно държание по отношение на погрешно паркираните коли по тротоарите и зелените площи на града.

„В днешната пътна конюнктура е неотложно всички ние да сме извънредно виновни, да демонстрираме високо схващане, когато участваме в придвижването по пътищата. Това отношение е извънредно належащо, когато паркираме нашите МПС на неопределените за това места. Паркирайки по тротоари и зелени площи, водачите попречват пешеходците“, приканва Маринова в известие, публикувано от пресцентъра на общината.

Необходимо е да проявим гражданско схващане, да зачитаме правата на другите участници в придвижването и да мислим какво свободно място оставяме, когато паркираме, показва още кметът на Ловеч.

В същото време Корнелия Маринова припомня, че локалната „ Пътна полиция “ и отдел „ Контрол и сигурност “ в общината наблюдават и глобяват установените нарушавания.

„Но ние считаме, че не всичко се оправя със наказания. Затова молим към Вашето високо схващане, към интелекта Ви и възприятието за отговорност. Вярваме във Вашата увереност в нуждата от правда и ред. Идеята е освен да глобяваме и наказваме, а да запалителен в съзнанието онази сигнална лампа, която да ни подсеща да не нарушаваме правилата“, написа още кметът Маринова.

Тя се обръща и към работещите в другите администрации с апел да дават персонален образец.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР