Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова на 25 юни даде

...
Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова на 25 юни даде
Коментари Харесай

Кметът на Ловеч даде старт на поредното саниране на жилищни сгради

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова на 25 юни даде старт на следващото саниране на многофамилна жилищна постройка на ул. „ Оборище “ №1. Сградата е издигната през 1974 година има осем жилището и РЗП 1518 кв. м.

След използване на енергоспестяващите ограничения се чака да бъде клас „ В “ – 185 kWh/m2, оповестяват от общината.

Безплатен сладолед получиха децата в Ловеч

„ Това е следващата група от пет здания за саниране и това е добре, а когато изпълнителите са и ловешки компании, е още по-добре “, сподели при откриването кметът на Ловеч.

Проектът -Прилагане на ограничения за енергийна успеваемост на многофамилни жилищни здания в гр. Ловеч - стадий 3 " е последният план по Инвестиционен приоритет „ Енергийна успеваемост в административни и жилищни здания " от Инвестиционната стратегия за осъществяване на Интегрирания проект за градско възобновяване и развиване на гр. Ловеч.

Мерките за енергийна успеваемост ще бъдат осъществени върху жилища на 51 семейства. Сградите са със следните адреси: - ул. "Иларион Ловчански " №34 - бул. "България " №48. Вх. А - ул. "Оборище " №1 - ул. "Петко Р. Славейков " №7А - ул. "Търговска " №54. бл. "Надежда ".

Кметът напомни, че санирането е основен детайл от пакета ограничения, който дава бързи резултати, резервира работни места и основава нови, съживява съпътстващи производства, услуги, превоз и всичко това в изискванията на възобновяване от пандемията от COVID-19.



С реализацията на плана ще се способства за усъвършенства разхода на електрическа сила и природен газ в санираните здания, понижава енергийните излъчвания (топлинни, светлинни и шумови), градивно подсилване на постройките. където се постанова, възстановяване на експлоатационните характерности за удължение на виталния цикъл на сградите; обезпечаване на налична среда до входовете на жилищните здания. Корнелия Маринова пожела плановите и строително-ремонтните действия да приключат в период.



Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР