Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов връчи наградата Д-р

...
Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов връчи наградата Д-р
Коментари Харесай

Ето кой е първият носител на наградата за чистотата на...

Кметът на община Карлово доктор Емил Кабаиванов връчи премията „ Д-р Иван Богоров ” на Светослав Цветков на публична гала в Камерната зала на Народно читалище „ Васил Левски – 1861 година ” Карлово на 1 ноември, Деня на националните будители в наличието на десетки жители.

Светослав Цветков е дълготраен публицист в Българското национално радио и публицист, създател на книги с есета и разкази. Негови са историческите романи „ Градините на Всевишния ” и „ Хроники за възхождението българско ”. Той бе определен от комисия, ръководена от заместник-кмета Антон Минев.

„ Наградата „ Д-р Иван Богоров ” е огромна отговорност, която следва да изпитаме. Надявам се, че ще бъдем на висотата на тази хубава българска страст в Деня на националните будители, тъй като става въпрос за дух, за език, за просвета, за култура и за предпазване на българския жанр “, съобщи кметът на общината.

„ Хора като доктор Иван Богоров са тези национални будители, които с делото и живота си направиха по този начин, че да ни пренесат през сложните години на робството. Ние би трябвало да продължим това дело, с цел да съхраним българския народ и българската държавност. А с цел да съхраним българската държавност би трябвало да има награди като тази.Това, което вършим в тази посока са старания, които си заслужават “, сподели още кметът на общината.

„ Цял живот послужвам на словото българско, постоянно съм се стремил в работата си пред микрофона на Българското национално радио, да приказвам ясно и разбрано, а в книгите си, в писаното слово да диря смисъла на думите в българския език “, сподели разчувствуван носителят на премията. Той благодари на община Карлово за признанието на неговите старания.

„ Аз съм уверен, че първият притежател на премията за чисотата на българския език, за цялото си творчество досега, и с моралния си образ, заслужава тази награда… А всички, които са подгласници на носителя на тази премия също са хора, които ще адмирираме и приветстваме, ще се преклоним пред тяхното родолюбие и тяхната работа за чисотата на българския език “, съобщи още доктор Емил Кабаиванов.

В чест на първия притежател на премията „ Д-р Иван Богоров ” прозвуча „ Многая лета ”.

Мъжки хор с диригент Павел Герджиков, вокално трио „ Импресия ” и артисктата Василка Сгурова поздравиха присъстващите. /Марица.бг

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР