Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов, в качеството му

...
Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов, в качеството му
Коментари Харесай

Близо 130 милиона тръгват болници, кметовете питат как да г...

Кметът на община Карлово доктор Емил Кабаиванов, в качеството му на член на Управителния съвет на Националното съдружие на общините в Република България /НСОРБ/, взе участие през днешния ден в работна среща със служебния министър на опазването на здравето доктор Стойчо Кацаров, оповестиха от пресцентъра на Община Карлово.

По време на диалога, състоял се в Министерство на здравеопазването, представителите на националното съдружие бяха осведомени, че е eкипът на служебния министър на опазването на здравето доктор Стойчо Кацаров работи за ускорение подготовката на план на Министерство на здравеопазването по процедура „ Мерки за справяне с пандемията “.

Той ще бъде финансиран от Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ /ОПРР/. Средствата са в размер на 129 271 258.60 лв., са предопределени за всички държавни и общински лечебни заведения. Предстои в най-кратки периоди да се преработят критериите и да бъде изпратена подробна информация в общините за нужните данни и планове, планувани от локалната власт за възобновяване на болничните заведения. Това се споделя в прессъобщение на Община Карлово.

„ Проектът е предпочитан, тъй като ще даде опция настоящите лечебни заведения – където действително се лекуват заболели от Ковид, да бъдат актуализирани и с оборудвани отделения, по опция да бъдат основани и исловия за телемедицина и други модерни технологии. “, показа доктор Кабаиванов.

Той изрази безпокойствие, че досега общините са в незнание какво съответно се изисква от тях за сполучливото приготовление на плана от страна на здравното министерство. „ Готови сме. Заинтересовани сме, чакаме от вас обяснения каква информация общините да дават, с цел да може в най-кратки периоди да бъде окомплектовано плановото предложение ", добави доктор Кабаиванов.

Взаимодействието сред Министерство на здравеопазването, районните структури на здравната ревизия и локалната власт за умело информиране на жителите за изгодите от имунизацията и насърчаването има да се ваксинират, бе различен акцент в работната среща. В нея взеха присъединяване зам.-министрите доктор Тома Томов и доктор Александър Златанов, изпълнителният шеф на НСОРБ – Силвия Георгиева, кметът на Петрич Димитър Бръчков.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР