Кметът на Община Дупница Първан Дангов информира общинските съветници за

...
Кметът на Община Дупница Първан Дангов информира общинските съветници за
Коментари Харесай

Кметът на Дупница с думи за мистериозно изчезналата Ивана: Има проблем в образователната система

Кметът на Община Дупница Първан Дангов осведоми общинските съветници за случая с изчезналата 17-годишна Ивана Георгиева. Това се случи по време на съвещанието на локалния парламент.
Стана ясно, че Общински съвет ще излезе с декларация, в която ще бъде отправена признателност към чиновниците на Министерство на вътрешните работи и останалите участници в издирването на момичето.
Първан Дангов уточни, че седмо денонощие полицията търси Ивана. До този миг няма резултат от общодържавното търсене.
Кметът благодари на Министерство на вътрешните работи, че се отделя голям запас от хора и техника. В търсенето са взели участие над 150 доброволци, служители на реда от регионалните дирекции на Министерство на вътрешните работи в Кюстендил, Перник и Благоевград, планински спасители от Дупница, Кюстендил, Перник и Благоевград, жандармеристи от Пловдив, София.
„ Не е моя работа да давам оценка за работата на полицията. За следващ път благодаря на всички служители на реда и на началника на Районно ръководство – Дупница за положените старания. Във връзка съм с министъра на вътрешните работи “, сподели Първан Дангов, представен от „ Фокус “.
Той уточни, че не престават да работят екипи Главна дирекция „ Национална полиция “ – психолози и криминалисти. Те работят в учебното заведение на Ивана, както и с шефовете на други образователни заведения.
Кметът добави, че е призован и Общинският спешен щаб. На съвещанието му са участвали и представители от Държавна организация „ Закрила на детето “.
„ Разпоредил съм инспекция във всички учебни заведения. Да бъдат подадени данни и за други възпитаници, имащи сходно държание “, сподели Дангов.
Кметът заключи, че Ивана е минимум отговорна за основаната обстановка. По думите му има доста версии, работи се по разнообразни сигнали. До този миг няма нито един меродавен сигнал, сочещ къде се намира момичето.
Ръководството на Община Дупница е провело среща и с родителите на Ивана. Те са благодарили на Общината и на полицията за положените старания. Кметът е сложил въпроса и пред министър-председателя на България Николай Денков.
„ Очевидно ние имаме проблем в просветителната система. В българското учебно заведение се приказва за всичко, само че не и за качество на образователния развой, среда в която се образоват учениците. Директорите приказват единствено и само за възстановяване на материалната база без ние да осъзнаваме, че учениците се поддават на доста съблазни. На учителите им е мъчно да управляват това “, добави Първан Дангов.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР