Кметът на община Димитровград и зам.-председател на Националното сдружение на

...
Кметът на община Димитровград и зам.-председател на Националното сдружение на
Коментари Харесай

Кметът на Димитровград ще води годишната среща на местните власти

Кметът на община Димитровград и зам.-председател на Националното съдружие на общините в Република България (НСОРБ), Иво Димов, ще бъде водещ на най-престижния конгрес за общините XIII годишна среща на локалните управляващи, която се организира в к.к. " Албена ". Срещата минава под мотото " Икономическо развиване в общините - вложения и вероятности за развиване ", оповестиха от Община Димитровград.
Фокусът в първия панел на форума ще бъде върху опциите на общините за привличане на вложители посредством развиване на индустриалната инфраструктура, модератор, на който е кметът на Димитровград. В полемиката присъединяване ще вземат изпълнителният шеф на НСОРБ Силвия Георгиева, изпълнителният шеф на Наказателен кодекс " Индустриални зони " Антоанета Барес, ръководителят на съдружие " Клъстер Тракия икономическа зона " Пламен Панчев, изпълнителният шеф на " София Тех Парк " Тодор Младенов, и Бойко Милев, шеф на АСПА Консорциум.
Кметовете и водещите икономисти в страната ще разискват партньорството сред общините и бизнеса, държавната поддръжка за развиване на индустриалния бранш в районите – моделът на Национална компания „ Индустриални зони “, и нициативата на частния бизнес: интегриран метод за поощряване на икономическата интензивност в индустриалния и аграрния бранш – моделът на Икономическа зона „ Тракия “ и опциите за привличане на високотехнологични производства и международно одобрени индустриални производители.
Във втората част на форума ще бъдат разисквани източниците на финансиране за развиване на индустриалната инфраструктура с общинско присъединяване. посредством основаване на фондовете за градско развиване – финансови принадлежности за поощряване на локалното икономическо развиване посредством ниско лихвени заеми. Събитието се радва на огромен интерес от страна на локалната власт и бизнеса, присъединяване в което ще вземат над 150 участници от общините и водещи специалисти.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР