Кметът на община Чепеларе г-жа Славка Чакърова, заедно с представители

...
Кметът на община Чепеларе г-жа Славка Чакърова, заедно с представители
Коментари Харесай

Община Чепеларе с участие на семинар за енергийна ефективност в Осло

Кметът на община Чепеларе госпожа Славка Чакърова, дружно с представители на други български общини и една регионална администрация, както и представители на Министерство на енергетиката, взеха присъединяване в семинар и работни срещи за определяне на контакти и за шерване на ноу-хау, професионален опит, достижения и търсене на сътрудници в региона на енергийната успеваемост по стратегия BG04 " Енергийна успеваемост и възобновима сила ".
Семинарът беше публично открит от посланика на Република България в Норвегия - госпожа Румяна Митева, която акцентира водещата роля на Норвегия в региона на енергийната успеваемост и възобновимите енергийни източници. С „ Добре пристигнали у дома “ бяха приветствани всички присъстващи от изпълнителния шеф на " Oslo International Hub " господин Йорн Лейн Матисен. Той акцентира значимостта на събитието и означи, че сериозен фактор за триумф ще са контактите, които ще се открият в границите на тези два дни, за бъдещи партньорства при осъществяването на планове.
По време на семинара се показаха опциите за потребление на геотермална сила (за отопление и изстудяване в сгради), изпилването на силата от морските талази за произвеждане на електрическа енергия, беше показана идея за " интелигентен град " и образци за енергийно дейно улично осветяване и ръководство на уличното осветяване, за реализиране на оптимални спестявания на сила, разнообразни благоприятни условия за възстановяване на енергийната успеваемост в здания за реализиране на клас А и използване на пилотни планове в здания с съвсем нулево ползване, бяха показани и няколко плана и благоприятни условия за енергийно ефикасни здания и реорганизация на съществуващи.
Бяха посетени две здания, измежду които остаряло учебно заведение, което е напълно реконструирано и осъвременено по последни стандарти, покриващи всички условия за реализиране на клас А енергийна успеваемост, както и реконструирана детска градина.
Събитието се организира на 18 и 19 октомври 2017 година в Осло интернационален хъб, гр. Осло, Норвегия със взаимната организация на Фондация " Визия и просвета за софтуерен напредък ", България и " Oslo International Hub ", Норвегия. Събитието се финансира по линия на стратегия BG04 " Енергийна успеваемост и възобновима сила ", Фонд за двустранни връзки, финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР