Кметът на община Борован инж. Десислава Тодорова поздрави учителите по

...
Кметът на община Борован инж. Десислава Тодорова поздрави учителите по
Коментари Харесай

Поздрав от кмета на Борован по случай Международния ден на учителя

Кметът на община Борован инж. Десислава Тодорова поздрави учителите по случай празика им.

УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ,
Приемете моите най-сърдечни пожелания за здраве и благополучие по случай 5 октомври – Международен ден на учителя!
Искам да изразя почитта си към всички Вас, които с професионализъм и възрожденски жар изграждате и съхранявате за поколенията най-стойностното – образованието, науката, духовността!
Българският преподавател постоянно е бил и ще бъде нашия нравствен обединител, оня живителен извор на светлина и родолюбие, от които черпим мъдрост, познания и мощ за тестванията на динамичното ни време. Вие ставате героите на деня, когато сте на първа линия при усложнени епидемиологични условия в борбата за бъдещето на нашите деца и на нацията ни посредством съвременно обучение. Пандемията сподели, че българският преподавател може да се оправи във всяка обстановка.
Да си преподавател е участ, орис. Вашата благородна задача е с доста труд, безрезервност и религия, въодушевени от огромната обич към знанието, да творите бъдещето, да създавате знаещи и можещи, целеустремени и амбициозни персони, готови да одобряват самоуверено провокациите на актуалния свят.
Вие, модерни будители, напътствате, подавате ръка и подкрепяте подрастващите по пътя към тяхното рационализиране и сбъдване на фантазии. Учите ги да помнят предишното, да тачат актуалното и да имат вяра в идното, да знаят що е жанр и татковина и да запазят българския дух и традиция.
Продължавайте да бъдете пазители на това завещание, което българският народ е съхранил през вековете, на родната ни история и традиция, на всичко българско и родно!

Честит празник, Учителю!
Кмет на община Борован
Инж. Десислава Тодорова
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР