Кметът на община Банско внесе в министерството на околната среда

...
Кметът на община Банско внесе в министерството на околната среда
Коментари Харесай

Жители на Банско протестираха за втори лифт

Кметът на община Банско внесе в министерството на околната среда и водите искане за построяването на втори кабинков въжен превоз. В зимния курорт поданици за поредна година излязоха на митинг против екологични организации, които спъват градежа на лифта. Стотици протестиращи затвориха за малко пътя Симитли - Гоце Делчев.

Банско

Всяка година туристите в Банско се усилват. Заради неналичието на втори въжен превоз обаче опашките на началната станция на единствения кабинков въжен превоз са всекидневие през зимния сезон. Според хотелиери курортът ще изгуби стотици туристи до момента в който не се реши казуса с дългото очакване,за да стигнат до пистите в ски зоната.
Румяна Моневска, хотелиер: Губи несъмнено, недоволни хора си отиват, аз съм хотелиер. Трудно е, постепенно стават нещата, с доста спорове надлежно се получават, които са безусловно ненужни и това е единствено в Банско, нито в Боровец, нито в Пампорово имаме такова нещо. Димитър Русков, ръководител на съдружие " Бъдеще за община Банско ": Ако не се развиваме ще загинем. А в това време считам че няма проблем за природата, ние до момента не сме чули един мотив срещу построяването на втора кабинка. Трябва да се развиваме, да има вложения тъй като всички европейски курорти се развиват, градят, а ние стои на едно и също място към този момент 10 години.
Протестиращите настояха за смяна на в този момент настоящия проект за ръководство на Национален парк " Пирин ", който не разрешава строителството на нови уреди в ски зоната, а през днешния ден кметът Георги Икономов внесе настояването в екоминистерството.
Георги Икономов, кмет на община Банско: Процедурата я почнахме още 2013 година, беше извървяна съвсем цялата, остана единствено приемането пред Министерски съвет и това е нашето гледище пред министъра на околната среда и водите да довърши започнатата процедура през 2013 година, което ще даде опция за внасяне на нови капиталови оферти.
Жители и хотелиери се оповестиха за опазването на природата, само че и за намиране на баланс сред отбраната на планината и развиването на Банско като международен курорт.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР