Кметът на община Банско Стойчо Баненски, председателят на Общинския съвет

...
Кметът на община Банско Стойчо Баненски, председателят на Общинския съвет
Коментари Харесай

Общинското ръководство на Банско се срещна с посланика на България в Испания и Андора

Кметът на община Банско Стойчо Баненски, ръководителят на Общинския съвет Димитър Русков, зам.- кметът Сашка Въчкова и секретарят на Общинската администрация Иван Докторов организираха неофициална среща с Н.Пр. Алексей Андреев, ексклузивен и пълномощен дипломат на Република България в Кралство Испания и Княжество Андора.

На срещата бяха дискутирани въпроси за съдействието на Община Банско с общини от Княжество Андора, които развиват туризъм и домакинстват на международни и европейски надпревари в зимните спортове.

С посредничеството на дипломат Алексей Андреев, преди две години бяха открити другарски връзки с общините Ла Масана и Канийо, а управлението на Община Банско взе участие в XI Световен конгрес по снежен и планински туризъм в Княжество Андора, чиято съществена тематика беше възобновяване на туризма и новите трендове в развиването му. В съпътстващата стратегия, делегацията от Банско се срещна с министъра на туризма Жорди Торес Фалко и експерти от андорското държавно управление, които срещнаха гостите си с цялостната идея за развиване на Андора като целогодишна туристическа дестинация.

Разговорите на дипломат Андреев с управлението на Община Банско бяха с акценти върху продължение на положителното съдействие с Княжество Андора за развиването на зимен и планински туризъм и разширение на спортно-туристическа активност на територията на общината със надпревари по маунтин байк и спортно колоездене.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР