Кметът на Несебър Николай Димитров инспектира разширението на ОУ Св.

...
Кметът на Несебър Николай Димитров инспектира разширението на ОУ Св.
Коментари Харесай

Свети Влас вече с по-голямо и модерно училище

Кметът на Несебър Николай Димитров инспектира разширението на ОУ " Св. Св. Кирил и Методий "

ОУ " Св.св.. Кирил и Методий " в Свети Влас е готово да посрещне децата в първия образователен ден с нова визия и улеснения. В това се убеди кметът на Община Несебър Николай Димитров откакто инспектира намясто приключилото уголемение на образователното заведение. До увеличение на съществуващата просветителна инфраструктура се стигна поради продължаващото разгръщане на града.

Николай Димитров обходи сантиметър по сантиметър разширението на образователното заведение.
Строителството стартира в средата на март и завърши в избраните периоди до началото на новата образователна година. Училището се снабди с надстройка, която се явява нов етаж към действителен бранш от постройката. Проектирана е за начален стадий на образование и е функционално отделена от пространствата на по-големите възпитаници.

Класните стаи в новата надстройка са две, за по 26 -28 възпитаници в паралелка. Учебните стаи, стълбището и тоалетните са проектирани съгласно актуалните условия и наредбите, като до тях е обезпечен и достъп за хора с разнообразни увреждания. Настилката в новите класни стаи е съобразена с последните трендове при съоръжение на обучителни пространства за деца. Тя е от PVC материал с антибактериални и противохлъзгащи свойства. Училището има видеонаблюдение, което включва и новата надстройка.

С разширение на съществуващата база на учебното заведение, се реализира опция за увеличение на паралелките и цялостен обсег на децата в начален курс на образование.

В строителните проекти на общината за настоящата година се планува продължение на построяването на новия състезателен комплекс с футболно игрище в Свети Влас. Проектът за нова детска градина в кв. " Русалка " е в развой на одобрение и издаване на строително позволение.

Приоритет в обществената политика на Община Несебър са децата и тяхното образование образование и развиване. Ежегодно се отделят обилни средства за възобновяване, поддържане и уголемение на съществуващата на територията на общината образователна база. Използваните запаси са както от общинския бюджет, по този начин и от привлечени по национални и европейски стратегии средства. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР