Съюзът на инвалидите в България призова общината да коригира организацията

...
Съюзът на инвалидите в България призова общината да коригира организацията
Коментари Харесай

Съюзът на инвалидите: Столичната община да коригира организацията на движението в центъра на града

Съюзът на инвалидите в България прикани общината да поправя организацията на придвижването в центъра на София. От организацията показват, че паркоместата за хората с увреждания са недостъпни и това съществено ги затруднява. Те ще провеждат митинги и блокади в центъра на града, в случай че не бъдат подхванати дейности, предава БНР.

Хората с увреждания не могат да паркират и се усещат блокирани, показват от национално показаните организации. Те декларират, че Столичната община не съблюдава законодателството и по този метод ги дискриминира.

31 май 2024, 13:26

Хората от " Патриарха " освиркваха и викаха " Оставка " на Терзиев - (ВИДЕО)

" На процедура ние сме изгони от център. По бул. " Витоша ", по бул. П. Евтимий " към този момент няма нито едно паркомясто. Всички би трябвало да съществуваме дружно, без да си пречим един на различен. Хората с увреждания също не би трябвало да пречат на другите, само че и всички би трябвало да се съобразят с нас, тъй като нашите благоприятни условия са разнообразни ", изясни Павел Славов от Българска асоциация за рекреация, интеграция и спорт (БАРИС).

Георги Колев от Съюза на инвалидите в България (СИБ) алармира и за различен проблем след новите правила за придвижване в центъра - към този момент има спор сред хората с увреждания и колоездачите:

" Имаме случай, в който спрял е човек с количка. Отворил е, слязъл е от автомобила. През това време минава велоспедист си и е споделил " Какво ми се мотаеш тук по пътя. Това е велоалея, не е за вас ". Ето вижте какъв конфликт на групи, които е неуместно общината да ги позволява ".

Ако от Столичната община не подхващат дейности, организациите ще излязат на митинг и ще блокират велоалеи в центъра на София.

" Хората доста се радикализират и се чуват гласове, че дори е допустимо да се стигне до блокиране на велоалея от хора с увреждания. Надяваме се те да се вслушат в нашия глас и да създадат реорганизация отначало специфична на лявото платно ", показаха Павел Славов и Георги Колев, представители на националните организации на хората с увреждания.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР