Кметът на Москва Сергей Собянин разпореди затварянето на всички несъществени

...
Кметът на Москва Сергей Собянин разпореди затварянето на всички несъществени
Коментари Харесай

Затварят Москва за 10 дни заради COVID-19

Кметът на Москва Сергей Собянин разпореди затварянето на всички несъществени услуги в съветската столица сред 28 октомври и 7 ноември, с цел да се ограничи разпространяването на COVID-19 болестта, откакто жертвите на вируса набъбнаха, осведоми " Франс прес ".

" През този интервал работата на всички (тези) организации на територията на град Москва би трябвало да спре ", разгласи Собянин в изказване, откакто Русия заяви за рекордните 1 036 умряли през миналото денонощие.

Вчера президентът Владимир Путин разгласи едноседмичен народен заплатен отпуск, започващ от 30 октомври, за ограничение на болестта.

Собянин сподели, че всички несъществени търговски обекти и местата за спорт и развлечение би трябвало да бъдат затворени. Магазините, продаващи храни, медикаменти и други съществени артикули, ще останат отворени.

Ресторанти и кафенета ще могат да продават храна за у дома.

Масовите събития ще бъдат неразрешени, а учебните заведения ще бъдат затворени, като почивните дни съответстват с национални учебни празници.

Кметът сподели, че ограниченията са нужни, защото " обстановката в Москва продължава да се развива съгласно най-лошия сюжет ".

По-рано тази седмица Собянин сподели на неимунизираните лица над 60 години в Москва да работят от у дома и удължи наложителните имунизации за служащите в услугите от идващия понеделник.

Русия е най-засегнатата от пандемията страна в Европа и изпитва усложнения да сдържа смъртоносна вълна на фона на ниските равнища на имунизация.

Само 35 % от популацията е изцяло имунизирано, макар че локалната ваксина " Спутник V " е необятно налична и множеството молби от Кремъл.

Въпреки че се употребява в десетки страни, " Спутник V " не е утвърдена от Европейския съюз или от Световната здравна организация.

Помощник на министъра на опазването на здравето на Русия Алексей Кузнецов сподели пред локалните медии в четвъртък, че датата за инспекция от регулатора на медикаментите на Европейски Съюз - Европейската организация по медикаментите - " към момента се разисква ".

" Ние приготвяме посещаване (от ЕМА) тази година ", сподели той, представен от държавната осведомителна организация ТАСС.

Русия също записва 36 339 нови случая на вирус в четвъртък.

Путин сподели в сряда, че тежестта на епидемията е обвързвана с равнищата на имунизиране в страната, които са " за жалост " ниски.

Смъртните случаи в четвъртък доведоха формалния брой на смъртните случаи в страната от заболяването до 227 389.

Но данните, оповестени от статистическата организация Росстат през октомври, дават надалеч по -мрачна картина, предполагайки, че над 400 000 души са умряли в страната от ковид.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР