Кметът на Ловеч Страцимир Пенков прекрати обществена поръчка за изграждане

...
Кметът на Ловеч Страцимир Пенков прекрати обществена поръчка за изграждане
Коментари Харесай

Кметът на Ловеч прекрати поръчка за изграждане на сепарираща инсталация за над 7,7 млн. лв.

Кметът на Ловеч Страцимир Пенков приключи социална поръчка за създаване на сепарираща апаратура към Регионалното хранилище за боклуци за над 7,7 милиона лв., оповестиха от Общината.

Обществената поръчка за инженеринг - п роектиране, осъществяване на строителни и монтажни работи и реализиране на авторски контрол за сепарираща апаратура на районното хранилище за неопасни боклуци е оповестена през септември предходната година от тогавашния кмет на общината Корнелия Маринова.

Петков я приключва заради нужда от значително изменение в обсега ѝ. В претекстовете си той излага, че капиталовото желание следва да урежда цялата съпътстваща инфраструктура, в това число създаване на площадка, на която да се разположи инсталацията за авансово отнасяне на разбъркан битов боклук, дружно с довеждащ електропровод до обекта и площадкови електропреносими мрежи, площадкови ВиК мрежи и уреди, площадков тръбопровод за противопожарни потребности, противопожарни резервоари и други уреди, свързани с пожарната сигурност, както и изцяло решение за отнасяне на генерираните потоци отпадъчни води.

Освен това, строително-монтажните работи за съпътстващата инфраструктура са съществено перо в количествено-стойностната сметка и включването им в обсега на поръчката не може да се уреди с спомагателни уточнения към участниците в публичната поръчка.

Предвид настъпилите промени от началото на тази година в нормативната уредба, касаеща третирането на биоразградими боклуци, които не са отразени в оповестената поръчка, следва да се уточни оповестеният потенциал на сепариращата апаратура, тъй че разноските за създаване и употреба да не нарушават публичния интерес.

Предстои оповестяване на нова социална поръчка, която да покрие задачите , заложени в новото сложно позволение. Припомняме, че по време на предходното ръководство на община Ловеч има подписан контракт за създаване на втора клетка на районното хранилище за неопасни битови боклуци, по който компанията реализатор е издала две фактури без обезпечено финансиране в размер на близо 4 милиона лв..

Всеки миг е значим! Последвайте ни в и , за да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР