Кметът на Лондон Садик Хан създава комисия за проверка на

...
Кметът на Лондон Садик Хан създава комисия за проверка на
Коментари Харесай

Проверка на паметниците в Лондон след събарянето на статуя на търговец на роби

Кметът на Лондон Садик Хан основава комисия за инспекция на паметниците в столицата , откакто протестиращи от интернационалното придвижване за човешки права Black Lives Matter ( " Животът на чернокожите е от голяма важност " ) събориха скулптура на търговец на плебеи в Бристъл , осведоми " Политико ".

Комисията за разликите в обществената среда ще прегледа опцията за увеличение представителството на чернокожите и етническите малцинствени групи, дамите, ЛГБТ общността и хората с увреждания.

" Когато погледнете публичната среда - имената на улиците, площадите и стенописите - няма единствено търговци на плебеи, които аз мисля, че би трябвало да бъдат отстранени , и Комисията ще ни посъветва за това, само че ние нямаме задоволително посланичество на чернокожите, дамите, тези от ЛГБТ общността ", сподели Хан пред радио Би Би Си.

В неделя протестиращи против расизма участваха на проява в пристанищния град Бристъл. Те събориха скулптура на търговеца на плебеи от XVII век Едуард Колстън и я хвърлиха на пристанището, което провокира необятен спор за паметниците в страната.

Хан добави, че протестиращите би трябвало да съблюдават законите и се разгласи срещу всеобщите митинги поради риска от разпространяване на ковид, само че акцентира, че Лондон би трябвало да има народен монумент за робството, както и повече скулптури " на хора, които отразяват нашето общество ".

Премиерът на Обединеното кралство Борис Джонсън разказа събарянето на статуята на Колстън като " незаконен акт ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР