Кметът на Лондон Садик Хан обяви извънредно положение в британската

...
Кметът на Лондон Садик Хан обяви извънредно положение в британската
Коментари Харесай

Кметът на Лондон обяви извънредно положение заради натоварване на болниците

Кметът на Лондон Садик Хан разгласи изключително състояние в английската столица поради риска от претоварване на лечебните заведения при пандемията от новия ковид, съобщи Ройтерс.

Хан предизвести в Туитър, че наличните болнични кревати ще свършат в околните седмици, в случай че не се подхващат фрапантни дейности за прекъсване на разпространяването на вируса.

" Положението в Лондон в този момент е сериозно. Един на всеки 30 лондончани в този момент има Covid-19. Ако не предприемем неотложно дейности, здравната ни работа ще бъде претрупана и още повече хора ще умрат ", съобщи Хан и прикани столичани да си стоят по домовете.

В момента броят на инфектираните с новия ковид в Лондон е над 1000 на 100 000 души, като сред 27 декември и 6 януари броят на приетите в болница е повишен с 27 %. В последните три дни са умряли 477 пациенти с позитивна проба за вируса.

Броят на признатите в лечебни заведения хора в този момент е с 35 % по-висок, в сравнение с по време на пика на пандемията през април и има терзания, че приемът на заболели ще продължи да пораства.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР