Кметът на Кюстендил Петър Паунов удостои с почетен знак олимпийските

...
Кметът на Кюстендил Петър Паунов удостои с почетен знак олимпийските
Коментари Харесай

Кметът на Кюстендил удостои с почетен знак олимпийските шампионки по художествена гимнастика

Кметът на Кюстендил Петър Паунов удостои с почетен знак олимпийските шампионки по художествена гимнастика Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и почетния жител на Кюстендил Ерика Зафирова за спечелването на златни медали в Токио преди година. Церемонията се състоя през днешния ден в заседателната зала на Общината.

" Днес одобряваме няколко изящни същества, които съумяха да трансформират нашето сиво всекидневие през последната година. Неочаквано в една августовска заран, която никой от нас няма да не помни, от страната на изгряващото слънце, когато слънцето изгряваше над родната ни земя, изгряха пет нови слънца. Тази светлина, на тези слънца, е Божествена светлина и не е инцидентно, че срещата ни е тъкмо когато се готвим да почетен празника на Божията майка и Пресветата Дева, на 15 август ", сподели кметът на Кюстендил Петър Паунов.

Той удостои гимнастичките с почетен знак за ярък принос в международния спорт и израстването на генерации почтени български жители. Председателят на Общински съвет Иван Андонов връчи на всяка една от наградените девойки детска рисунка от интернационалния конкурс " Пролет върху листа ".

Отличена от кмета на Кюстендил беше и едно от златните девойки на Нешка Робева - Камелия Дунавска, в този момент треньор, която е работила с олимпийските шампионки. Тя уточни, че това е метод да се стимулират младежите. Дудевска сподели още, че в Кюстендил следва реализирането на план, ориентиран към поощряване на младото потомство да живее здравословно.

Благодарността си към Община Кюстендил от името на всички изрази кюстендилката Ерика Зафирова.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР