Кметът на Креведия Флорин Петре твърди, че не е знаел,

...
Кметът на Креведия Флорин Петре твърди, че не е знаел,
Коментари Харесай

След смъртоносните експлозии в Румъния: Президентът посети ранените, кметът на Креведия обвини местните и сина на друг кмет

Кметът на Креведия Флорин Петре твърди, че не е знаел, че компанията за пропан-бутан към момента работи. Той разкритикува и локалните, които са били покрай склада и тези, които са подозирали, че може да се случи детонацията на газстанцията, че не са съобщили нищо на кметството, оповестява Digi24.ro.

" Знаех, че е затворена. Не е от компетенциите на кметството и в случай че не сме получили съобщение..., че е тиражирано в пресата въобще. В кметството нямаме нищо написано ", сподели Петре пред румънските медии.

" Засегнатите са тези, които живеят покрай този пропан-бутан. Можете да ги попитате дали са създали рекомендация, сигнал към нас или не. Ако не е направено в кметството, значи, че не се е знаело. Ако е отправено в полицията, би трябвало да се ревизира в полицията “, продължи той.

Кметът твърди, че е знаел, че активността на станцията е спряна. " От време на време виждах цистерна, паркирана на портата “, сподели той. На репортерски въпрос кой е отговорен за нещастието, Петре отговори: " Шефът на компанията ". Става въпрос за Йонуш Долдуреа, наследник на кмета на Каракал. Петре твърдеше, че компанията има разрешителни за градеж и гарата е издигната преди той да стане кмет. Тогава той отхвърли да дава отговор повече на въпроси на публицисти, качи се в колата си и потегли, прецизира Digi24.ro.

" Фокус " напомня, че кметът на Каракал Йон Долдуря, чийто наследник Йонуш е притежател на оповестената противозаконната газстанция в Креведия, се е отдръпнал от постовете си в ръководещата Социалдемократическа партия, както и от участието си в нея.

Двама души починаха, а 56 бяха ранени при опустошителната детонация в събота вечерта в Креведия. Част от ранените са в Румъния, други са трансферирани в чужбина. Разрушени са и 8 къщи.

Днес следобяд президентът Клаус Йоханис беше в Букурещката незабавна клинична болница, където посети хората, ранени при детонациите в Креведия. Държавният глава изясни, че " не може да одобри пояснения като това, че никой не ни е алармирал “, като добави, че " чака способените институции да си свършат отговорностите, да дадат пояснения, отговорните да получат санкции и там, където системата не работи, където процедурите не са положителни, те би трябвало да бъдат изяснени, с цел да се предотвратят сходни събития в бъдеще ", сподели Йоханис, представен от румънските медии.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР