Кметът на Киев Виталий Кличко заяви, че оценява досегашната германска

...
Кметът на Киев Виталий Кличко заяви, че оценява досегашната германска
Коментари Харесай

Кличко призова Германия: Изпратете на Украйна ракети с голям обсег

Кметът на Киев Виталий Кличко съобщи, че прави оценка досегашната немска военна помощ за Украйна, само че сподели, че към този момент е време канцлерът Олаф Шолц да изпрати на страната му ракети с огромен обхват, съобщи ДПА.

В изявление, което даде неотдавна за немската новинарска организация, Кличко сподели, че " един от най-важните въпроси " за Украйна е дали Германия ще достави желаните крилати ракети " Таурус ".  

" Ние пазиме страната си. И по тази причина се нуждаем от " Таурус ". Можем да ги използваме за заличаване на съветска военна логистика ", изясни Кличко. Кметът на Киев добави, че в последна сметка чака позитивно решение от немското държавно управление.

През май предходната година Украйна изиска от управляващите в Берлин крилати ракети " Таурус ", които са високоточни и имат обсег от 500 километра. Украинската войска желае да ги употребява за удари против съветски позиции и военни хранилища надалеч зад фронтовата линия.

" Германия най-после се разсъни и ни оказва помощ доста ", разяснява Кличко отводите на Шолц по-рано да изпрати други мощни оръжия на страната му.

Германският канцлер обаче продължава да блокира доставките на ракети " Таурус " за Украйна, тъй като се притеснява, че оръжието с огромни благоприятни условия може да бъде употребявано от украинските сили за нанасяне на удари по основни съветски цели и по този метод да ескалира напрежението сред Берлин и Москва.

Виталий Кличко прикани и останалите съдружници на Украйна да продължат да я поддържат.

Бившият международен първенец по бокс дефинира задънената улица, в която попадна Конгресът в Съединени американски щати що се отнася до отпущането на нова военна помощ за Киев, като " голяма опасност за демокрацията ".

" Не би трябвало да губим. Защото в противоположен случай целият либерален свят ще загуби ", сподели Кличко. 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР