Кметът на Киев Виталий Кличко смята оставката на Залужни за

...
Кметът на Киев

Снимка: БГНЕС EPA/QUIQUE GARCIA

Коментари Харесай

Кметът на Киев Виталий Кличко смята оставката на Залужни за грешка

Кметът на Киев Виталий Кличко счита оставката на Залужни за неточност. Кметът на Киев Виталий Кличко съобщи, че счита за неточност оставката на главнокомандващия на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) Валерий Залужни, като изисква пояснение от президента на Украйна Владимир Зеленски.

„ Отстраняването на Залужни беше огромна неточност. Трябва да се обединим към хората, които имат най-голяма поддръжка, като Залужни, който има най-голям рейтинг в социологическите изследвания “, сподели той пред La Repubblica, като уточни, че някогашният главнокомандващ е обвързван измежду украинците с облика на „ най-главния бранител “. „ Президентът Зеленски би трябвало да изясни повода за решението, което шокира всеки украинец “, добави Кличко.

„ Би било огромна неточност да се събере картел против Зеленски през днешния ден. Вместо това би било доста мъдра концепция Зеленски да сплоти всички сили към себе си “, сподели той, отговаряйки утвърдително на въпрос за нуждата от „ държавно управление на националното единение. “ Кличко осъди „ политическата игра “ в миг, когато става дума за „ оцеляването на страната “. „ Някои политици слагат личните си упоритости над ползите на страната “, добави той.

По-рано Bloomberg заяви, че настроението в Киев доста се е влошило на фона на неуспехите на бойното поле и компликациите при одобряването на нова помощ от западните страни. Както отбелязва организацията, украинските въоръжени сили изчерпват боеприпасите, до момента в който „ политическите битки в западните столици “ забавят новата помощ за Киев. Поради това положение на нещата и предаването на Авдиевка от украинските войски, настроението в Киев стана „ по-мрачно “.

Източник – La Repubblica /Превод:SafeNews

Oще вести четете в категория Свят
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР