Кметът на Киев Виталий Кличко призова Германия за допълнителна подкрепа

...
Кметът на Киев Виталий Кличко призова Германия за допълнителна подкрепа
Коментари Харесай

Кличко: Войната ще почука и на вратата на Германия

Кметът на Киев Виталий Кличко прикани Германия за спомагателна поддръжка на страната му, с цел да може тя да отблъсне съветските офанзиви. Апелът бе насочен преди предстояща аудиенция на немския канцлер Олаф Шолц в Украйна, съобщи ДПА.

В медиите се появиха известия, че Шолц възнамерява по-късно този месец да посети Киев дружно с френския президент Еманюел Макрон и италианския министър председател Марио Драги.

„ Нуждаем се от мощната поддръжка на тримата водачи на най-важните страни, от налагане на наказания и доставка на оръжия “, сподели Кличко пред немския вестник „ Билд “ и още веднъж прикани за още муниции и съвременни оръжия. Киев неведнъж е желал помощ от Германия, само че Берлин се бави с отговора си.

Кличко сподели, че от диалози с военни научава, че обещаните оръжия идват, само че не и в предстоящите от украинците количества. „ Това значи, че ние губим част от територията си, губим животи “, съобщи Кличко.

Според него визитата в Украйна на тримата водачи ще даде повече изясненост за обстановката в Украйна. „ Мисля, че бихте могли да разберете обстановката по-добре, в случай че видите с очите си градове като Буча “, изясни Кличко.

„ Вярно, че не е като през март, когато съветските войски таман се изтеглиха от градовете. Но когато тримата държавни ръководители видят ситуацията със личните си очи и беседват с хората, те ще усетят какъв брой е значимо да ни поддържат. С всичко – с оръжия, с пари, с филантропична помощ “, добави той.

В същото време, въпреки да се вижда, че съветските сили се концентрират върху Южна и Източна Украйна, кметът на украинската столица предизвести, че тя въобще не е в сигурност. „ Киев беше и си остава цел “, уточни той.

Руският президент Владимир Путин има искания към всички територии, принадлежали в предишното на страната му, добави Кличко. „ Интересът му не се изчерпва с Киев, нито с полската граница. Той ще стигне толкоз надалеч, колкото му позволим “, предвижда той. „ Войната ще почука и на вратата на германците “, заключи кметът на Киев.
ТЕМА преди 1 час 535 преди 6 часа 1451 преди 2 дни 20126
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР