Кметът на Киев обяви полицейски час, който ще продължи повече

...
Кметът на Киев обяви полицейски час, който ще продължи повече
Коментари Харесай

В Киев е обявен полицейски час, докато трима европейски премиери пътуват натам


Кметът на Киев разгласи полицейски час, който ще продължи повече от денонощие. Гражданите на столицата ще могат да излизат единствено с цел да стигнат до бомбоубежищата. На този декор трима европейски министър председатели пътуват към Киев.

Министър-председателите на Полша, Чехия и Словения пътуват към Киев, където ще се срещнат с украинския президент Володимир Зеленски. Влакът, на който се возят полският министър председател Матеуш Моравецки и неговите сътрудници Петр Фиала и Янез Янша, към този момент е на територията на Украйна, съобщи представител на държавното управление във Варшава.
Редакцията предлага
" Целта на визитата е да подчертае недвусмислената поддръжка на Европейския съюз за Украйна и нейната независимост и самостоятелност ", написа чешкият министър председател Фиала в Туитър. Фиала акцентира, че по време на пътуването ще бъде показан необятен пакет от помощи за Украйна и нейните жители.

Посещението на министър председателите е координирано с Европейски Съюз

Решението за визитата е било взето в петък на срещата на върха на държавните и държавни ръководители на Европейски Съюз във Версай, Франция. Правителството във Варшава го е провела при строга секретност.

Посещението е било координирано с ръководителя на Съвета на Европейски Съюз Шарл Мишел и ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. Международната общественост също била осведомена посредством Организацията на обединените народи.

Кличко разгласи полицейски час в Киев

В същото време Русия от ден на ден стяга периметъра към Киев. Тази заран градът бе разтресен от тежки удари. Засегнати са няколко жилищни здания, а минимум двама души изгубиха живота си.

Десетки бяха ранени след ударите върху жилищни здания в Киев тази заран.

Кметът на Киев Виталий Кличко разгласи въвеждането на полицейски час. Гражданите на столицата няма да могат да напущат домовете си от 20:00 часа локално време през днешния ден до 5:00 в четвъртък. Изключение ще се прави единствено при евакуация в бункери и други защитни пространства. " Призовавам всички киевчани да се приготвят за това, че ще би трябвало да останат у дома два дни или в леговище при положение на паника ", написа Кличко в Телеграм.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР