Кметът на Казанлък се срещна днес с гостуващите на Празник

...
Кметът на Казанлък се срещна днес с гостуващите на Празник
Коментари Харесай

Кмета на Казанлък проведа среща с представители на побратимените градове

Кметът на Казанлък се срещна през днешния ден с гостуващите на Празник на розата 2022 представители на побратимени градове. Срещата се състоя в емблематичната Алиолува къща.

Галина Стоянова стартира описа за Казанлък от историята на локалния предприемач, който я завещава на родния си град, а през днешния ден е превърната в театрална сцена. Кметът на Казанлък в резюме описа за античната история на града, локалния занаят, обвързван с българската роза Дамасцена и скъпото розово масло от епохи и актуалния стопански профил на Казанлък, който го подрежда измежду десетте града в цяла България, с максимален дял в брутния вътрешен артикул. След като разказа Казанлък тя прикани задграничните посетители: “Очаквам от Вас през днешния ден да разкажете в резюме за Вашите градове, тъй като нашите срещи тук са и за основаване на нови другарства. Ако Казанлък е събрат с всички Вас, чакаме и Вие да създадете такива другарства.

Казанлък има 11 побратимени градове в целия свят. На Празник на розата 2022 гостуват шест делегации. Четири от тях са с към този момент побратимени градове, а за два града от гостуващите доближаването следва – Ломжа, Полша и Муратпаша, Турция. Присъствието в Казанлък е на най-високо локално равнище – пет кмета и ръководител на Общински съвет, придружавани от представители на локалните администрации. Кметът на Казанлък съобщи поздрави от побратимените градове в Корея, Китай и Япония, отправени отдалечено заради към момента засилени пандемични ограничения. Тя увери, че всички ще бъдат осведомени с днешната среща.

Чуждестранните другари на Града на розите показаха признателност за топлото посрещане и красивия празник и изрично предпочитание за задълбочаване на взаимоотношенията в разнообразни сфери

За показване и замяна на дарове Кметът предложения по лист, на правилото на най-дългогодишните другарства до най-младите: Кочани -Македония, Верия – Гърция, Кацаго Сан Мартино – Италия, Дидимотика – Гърция, Ломжа – Полша и Муратпаша – Турция.

Всеки показа знакови места, знаци и локален занаят пред останалите, които могат да се трансфорат в мост за доближаване на локалните хора. Участниците се сплотиха към посланието, че цивилната дипломация пази мира в света.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР