Кметът на Казанлък Галина Стоянова оцени високо единодушния вот на

...
Кметът на Казанлък Галина Стоянова оцени високо единодушния вот на
Коментари Харесай

Единодушие на Общински съвет – Казанлък за финансиране на здравеопазването

Кметът на Казанлък Галина Стоянова оцени високо единомислещия избор на общинските съветници на Казанлък за обезпечаване на финансова поддръжка за казанлъшките здравни заведения.

На постоянно съвещание през днешния ден в зала „ Инфра “ те гласоподаваха до един „ за “ обезпечаване на близо 300 000 лв. за МБАЛ „ Д-р Христо Стамболски “ и 80 000 лв. за „ ДКЦ – Поликлиника – Казанлък “.

Финансирането на казанлъшката болница ще даде опция за ремонт на отделението по Хирургия. С обезпечените 250 000 лв. за тази цел ще бъде обезпечена съответна среда за работа в пандемична конюнктура, превеждане на инфраструктурата в подготвеност за посрещане на пациенти с инфекциозни болести. „ Тази хубава вест е освен наслада, само че и предизвикателство! “, уточни Кметът Галина Стоянова. „ Ще разчитаме да се създадат нужните процедури бързо и да намерите правилни компании за ремонтните действия. “, означи тя към управлението на болничното заведение.

С други 40 000 лв. от общинските средства за МБАЛ “Д-р Христо Стамболски “ ще бъде обезпечено закупуването на скъпоструващи лекарства, защитни дрехи, дезинфектанти, зареждане на кислорос и други, с цел да бъде квалифицирано лечебното заведение за нови пандемични талази.

80 000 лв. е нужната сума за „ ДКЦ Поликлиника – Казанлък “ за планиране и създаване на по този начин нужния товаропътнически асансьор. В претекстовете на шефа доктор Красимир Пейчев се показва: „ Съоръжението ще способства за свързването на петте етажа по вертикала и елементарен достъп до кабинетите, което е от огромно значение по време на пандемия. Особено потребен ще бъде за хора в безпомощно положение. “.

„ Благодаря Ви, че гласувахте единомислещо парите за опазване на здравето и по този начин би трябвало, тъй като опазването на здравето е значим приоритет за всички! “, приветства вота на общинските съветници Кметът Галина Стоянова.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР