Кметът на Кърджали д-р инж. Хасан Азис прие в кабинета

...
Кметът на Кърджали д-р инж. Хасан Азис прие в кабинета
Коментари Харесай

Деца от Общински детски комплекс-Кърджали закичиха кмета Хасан Азис с ръчно направена мартеница

Кметът на Кърджали доктор инж. Хасан Азис одобри в кабинета си в постройката на общината възпитаници от Детски и юношески парламент към ОДК, които му закичиха ръчно направена мартеница в цветовете на националния трибагреник и му пожелаха здраве и триумфи.

От своя страна Азис пожела на своите съграждани здраве и ентусиазъм и добави: Да си пожелаем идващите дни да ни донесат успокоение, благоденствие и наслада!

Баба Марта бързала, мартеници вързала: морави, зелени, бели и червени! С този обичаен привет през днешния ден Баба Марта раздаде на десетки жители и посетители на Кърджали мартеници в особено обособения мартенски ъгъл в зеленото пространство пред постройката на Община Кърджали.

Първите, които тя закичи бяха заместник-кметът инж. Катя Митовска, секретарят на общинската администрация Себахатин Риза, шефът на Дирекция „ Хуманитарни дейности” Шерин Сюлейман.

Те от своя страна също „ помогнаха” на Баба Марта и закичваха с благопожелание за здраве и благополучие кърджалийци с мартенички, обезпечени от община Кърджали. Сред тях с изключение на деца и младежи, бяха и бебенца, както и остарели хора.

А преди Баба Марта да се появи в предиобедните часове пред общината, доста хора минаваха да си създадат фотоси в 1-вомартенския ъгъл, представляващ светеща пролетна комбинация със знаци на пролетта, която основава въодушевление на жителите. Големи Пижо и Пенда, кокичета и щъркели, предвестници на пролетта включва празничния ъгъл. Две дървета пред мартенската комбинация са украсени и окичени с мартеници от младите гении на Общинския детски комплекс в Бърджали.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР