Кметът на Харков Игор Терехов съобщава за четири ракети, които

...
Кметът на Харков Игор Терехов съобщава за четири ракети, които
Коментари Харесай

Най-малко седем загинали и 16 ранени след руски обстрел по Харков

Кметът на Харков Игор Терехов оповестява за четири ракети, които са поразили града.

Според нчалника на Харковската регионална военна администрация Олег Синегубов вследствие на обстрела в града са зародили няколко пожара. Един от тях е избухнал в жилищен блок като огънят е умъртвил трима души.

" За страдание, броят на убитите и ранените при обстрел на Салтивка се усили: шестима души починаха, 16 бяха ранени ", написа той в Telegram.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски също реагира на нападението.

" Когато чуете за квартал Салтивка в Харков, още веднъж става дума за болежка. Болка за цяла Украйна. Болка за Харков. Ракетна офанзива. Сградата на общежитието е изцяло разрушена. Проверяваме точния брой жертви. Подла и цинична офанзива против цивилни, която няма опрощение и показва безсилието на агресора. Ние няма да извиним, ще отмъстим за това ", написа Зеленски в Telegram.

Реакция пристигна и от външния министър Дмитро Кулеба, който написа в Twitter, че Русия продължава да " избива хора в сърцето на Европа ".

" Единственият метод да спрем Путин е да предоставим на Украйна оптималната военна помощ и да наложим доста по-сурови наказания на Москва ", написа той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР