Кметът на Генерал Тошево Валентин Димитров беше освободен от ареста

...
Кметът на Генерал Тошево Валентин Димитров беше освободен от ареста
Коментари Харесай

Пуснаха кмета на Генерал Тошево от ареста срещу 10 хил. лв.

Кметът на Генерал Тошево Валентин Димитров беше освободен от ареста тази сутрин под парична гаранция от 10 000 лв.. Повдигнато му е и обвиняване за попълване на документи с погрешно наличие.

С ръкопляскания и възгласи " независимост " събралите се хора пред полицията в Добрич посрещнаха излизането на градоначалника. Той благодари за поддръжката и съобщи, че на този стадий не желае да разяснява детайлностите към своето задържане, съобщи БНР.

Според обвиняването кметът е подал погрешна информация за сторително-монтажни работи, които не са изпълнени в период по план за енергийна успеваемост в жилищни здания.

Рано тази заран поданици на Генерал Тошево излязоха на митинг пред полицията в Добрич. Повод за демонстрацията бе вчерашния арест на градоначалника.

Според заместник-кмета Румен Мунтянов става дума за офанзива против Димитров поради идните локални избори. От Общинския съвет също застават компактно зад Димитров, който е кмет, повдигнат от Българска социалистическа партия, към този момент втори мандат. 

Протестиращите жители също допускат, че става въпрос за политически сигнал по отношение на наближаващите локални избори.  По думите им кметът е извънредно почтен, а локалните поданици виждат развиването на общината. Хората носят надписи " Освободете кмета на Генерал Тошево ", както и знамената на общината и България. Организатор на митинга е локалната конструкция на Българска социалистическа партия.

По-късно Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия излезе с позиция по проблема, в която се акцентира, че карцерът на Валентин Димитров е политическа поръчка преди локалните избори.

 

" На територията на общината се преплитат доста апетити. Валентин Димитров неведнъж защитаваше ползите на жителите на  Генерал Тошево  и стана неуместен за избрани кръгове ", показват от Българска социалистическа партия.

 

Социалистите чакат обективно следствие и са сигурни в невинността на кмета.

 

Българска социалистическа партия застава зад Валентин Димитров и го издига за кмет трети мандат.

Припомняме, през вчерашния ден по отношение на следствие за машинация със дотации по план за повишение на енергийната успеваемост на обществени жилища. Задържането му бе по искане на структурата на Европейската прокуратура в България. Това е първият арест у нас по искане на службата на европейския основен прокурор Лаура Кьовеши.

Разследва се корист със дотации в размер на 330 хиляди лв..
 Арестуваха кмета на Генерал Тошево Валентин Димитров за машинация със дотации
Арестуваха кмета на Генерал Тошево Валентин Димитров за машинация със дотации

По искане на Европейската прокуратура
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР