Кметът на Благоевград Илко Стоянов поздрави абсолвентите от Випуск’2022 на

...
Кметът на Благоевград Илко Стоянов поздрави абсолвентите от Випуск’2022 на
Коментари Харесай

 Кметът на Благоевград Илко Стоянов пред абсолвентите от АУБ: Вие бяхте, сте и ще продължите да бъдете част от Благоевград 



Кметът на Благоевград Илко Стоянов поздрави абитуриентите от Випуск’2022 на Американски университет в България във връзка тяхното дипломиране. Тържествената гала бе открита от президента на висшето образователно заведение доктор Дейвид Еванс, а на нея участваха Н. Пр. Херо Мустафа, дипломат на Съединени американски щати в България, Майкъл Марвин, ръководител на Съвета на настоятелите на Американския университет в България, Христо Грозев, знаменит проверяващ публицист и почетен оратор за церемонията, представители на държавната и локалната власт, родители и студенти.
„ За мен е привилегия да бъда през днешния ден дружно с Вас. Вие бяхте, сте и ще продължите да бъдете част от Благоевград. Вярвам, че сте положителните ни посланици пред света. Днес отваряте една нова страница във вашия живот, сигурен съм, че ще я извършите почтено. Бъдете смели, тъй като ние разчитаме на Вас “, сподели в част от приветственото си слово кметът Стоянов.
Той акцентира, че Община Благоевград и Американски университет в България работят в чудесно съдействие и изрази убеденост, че това ще продължи и отсега нататък.
През 2022 година, която е юбилейна за висшето учебно заведение, завършващите бакалаври са 218. От тях 72% от тях са жители на България, а останалите са от Албания, Украйна, Казахстан, Монголия, Русия, Италия, Гърция, Съединени американски щати и други Най-много са завършващите „ Бизнес администрация “ (37%). Следват „ Журналистика и всеобщи връзки “ (15%), „ Политически науки и интернационалните връзки “ (13%) и „ Компютърни науки “ (10%). Абсолвентите излизат от университета с две дипломи – американска и българска. Значителен % от тях (63%) приключват с две специалности. АУБ е единствената просветителна институция в района, която дава тази опция с помощта на системата liberal arts.
На церемонията своите дипломи получиха и 23 магистри, приключили влиятелната магистърска стратегия по бизнес администрация за управителни фрагменти на АУБ.
В тържествата във връзка дипломирането на абитуриентите присъединяване взеха и Биг Бенд – Благоевград.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР