Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов откри първо редовно заседание

...
Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов откри първо редовно заседание
Коментари Харесай

Камбитов откри първо заседание на Общински съвет за намаляване на риска от бедствия

Кметът на Благоевград доктор Атанас Камбитов откри първо постоянно съвещание на Общински съвет за понижаване на риска от бедствия и повреди. В него присъединяване взеха още инж. Емилия Тунева, заместник-кмет по строителство и сигурност, Любен Терзийски - основен експерт ОМП, представители на институции и компании на територията на общината, които имат отношение към предварителната защита на бедствия. В рамките на среща разисквани главните функционалности на Общинския съвет за понижаване на риска от бедствия.

Съветът е непрекъснато настоящ орган към кмета на общината за подкрепяне осъществяването на дейностите за предварителна защита на рисковете при бедствия. Той се ръководи и съставлява от кмета на общината. В състава му влизат заместник-кметовете и основният проектант на общината, ръководителят на Общински съвет, кметовете и кметските наместници, ръководители на структурите за незабавно реагиране, юридически лица, в това число юридически лица с нестопанска цел и други, имащи отношение към намаляването на риска от бедствия.
Задълженията на Съвета са да създава и координира осъществяването на Общинската стратегия за понижаване на риска от бедствия; да създава, преглежда и актуализира Общинския проект за отбрана при бедствия; да прави обзор и изготвя годишен отчет до Съвета за положението на отбраната при бедствия на територията на общината. Информацията за активността на Съвета ще се разгласява на електронната страница на общината.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР