Кметът на Асеновград доктор Христо Грудев награди майсторите винари днес.

...
Кметът на Асеновград доктор Христо Грудев награди майсторите винари днес.
Коментари Харесай

Кметът д-р Христо Грудев награди най-добрия винар на Асеновград

Кметът на Асеновград лекар Христо Грудев награди майсторите винари през днешния ден.

Минути преди да разгласи кои са най-хубавите винопроизводители за годишна продукция 2021 година, градоначалникът поздрави всички присъстващи с идният празник Трифон Зарезан “.

„ Традиционен празник за община Асеновград е Трифон Зарезан. На този ден ние се молим на Свети Трифон да подари с изобилие нашите земи, да родят крепко и хубаво грозде и нашите съграждани да произведат божественият балсам, който всички ние с положителни другари и правилни приятели пием. Днес е 30 годишнината от началото на състезанието за най-хубаво домашно вино. Днес поканихме всички спечелили до в този момент, които естествено имат опция да се отзоват, да ги почетем. Безпристрастното и професионално квалифицирано жури дефинира най-хубавия винопроизводител за тази година. Всички производители на домашно вино способстват и разнасят славата на нашата община, като община на лозари, винари и с това сме фамозни в цяла България, а за какво не и в цяла Европа. Благодаря за това че се отзовахте, благодаря на всички, които участваха в таз годишния конкурс. Всеки финалисти ще бъдат почетени и номинирани и следващата година тези, които в този момент не съумяха да завоюват ги поканвам и призовавам да опитат още веднъж. Смятам, че следващата година ще съумеят. Честит празник на всички “.

Журито позволи до финала 17 виновност. Отличен като най-хубавият винар в 30-ия конкурс за „ Най-добро домашно вино, годишна продукция 2021 “ в Асеновград тази година е Любослав Ангелов с вино вид Каберне Совиньон. Неговото произвеждане завоюва в конкуренцията измежду 70 виновност. Любослав е асеновгардчанин, а винопроизводството му е занимание. Освен кметът Грудев, награди връчваха също заместник-кметът по филантропичните действия инженер Петър Петров и ръководителят на Общинския съвет в града Драгомир Георгиев. Найден Найдев от Асеновград пък се подреди на второто място с Каберне Фран Х Мавруд. Трети във виненото съревнование стана асеновградчанинът Димитър Вълчев с Мавруд. Победител в категорията „ най-хубаво розе “ Николай Ангелов от с. Червен с вино Рубин – Розе. Ангел Драганов от с. Крумово с Мавруд зае първата позиция в категорията „ Производител от обитаемо място отвън община Асеновград “. Второ и трето място тук е за Петко Прокопиев от Пловдив с Гренаш Ноар – розе и Рубин. С премията „ Изкуствено ароматизирани виновност (Пелини) бе отличен Николай Ангелов от с. Червен. С премията „ Най-млад участник “ бе почетен Любослав Ангелов на 30 година от Асеновград, тя се връчва обичайно от „ Ротари клуб “. Ресторант „ Асеновец “ в Асеновград също обичайно връчва буре на „ Най-възрастния винар “. Тази година това е Ангел Драганов на 63 година от с. Крумово. Специалната премия „ Никола Македонски “ на община Асеновград за „ Най-добър домакински мавруд “ бе връчена на Димитър Вълчев от Асеновград. Всички майстори, достигнали до финала на състезанието, получиха грамоти и специфични бъклици.

Ето кои бяха членовете на дегустационната комисия за състезанието за най-хубаво домашно вино годишна продукция 2021г. – инж. Тодорка Стойчева – шеф отдел на изпълнителна организация по лозата и виното районно звено Пловдив; инж. Георги Чорбаджаков – технолог; Гергана Царева – специалист спиртни напитки; инж. Георги Георгиев – технолог във „ Винзавод “ АД в Асеновград; инж. Петър Бошнаков – технолог във „ Винзавод “ АД в гр. Асеновград и Никола Кирков – представител на община Асеновград.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР