Кметът Иван Портних запозна министъра с актуалната работа по обектите

...
Кметът Иван Портних запозна министъра с актуалната работа по обектите
Коментари Харесай

Целевите средства от държавата за водопроводи във Варна възлизат на близо 8 млн. лв.


Кметът Иван Портних срещна министъра с настоящата работа по обектите – по бул. " Левски “ са сложени над 900 водача, 1730 м водопроводи и 2025 м битова и дъждовна канализация, прави се промяна и изместване на дерето до Максуда.  Според министър Нанков обектът би трябвало да е подготвен до 15 август.  В построяването на новия бул. се влагат 70,5 млн. лева от държавния бюджет.

Във Варна сега се извършват ремонтни действия, по програмата за текущ  ремонт и поддържане на АПИ и на моста " Звездица “ на Автомагистрала " Черно море “.  До края на месеца би трябвало да е подготвен планът на детелината на " Игнатиево “, посредством която ще се изнесе трафикът за курортите на север от Варна.Ще бъдат довършени и ремонтите на пътя Добрич – Албена и Аксаково – Албена.  

От бюджетната стратегия на министерството се финансира подмяната на съществуващия тръбопровод в квартал " Аспарухово “. " През предходната година имахме съглашение за 1,1 млн. лева, остават още 2 млн. лева “, разяснява Нанков. По думите му ремонтът се чака да завърши до първи май. " Очакваме да няма повече воден режим за хората в Аспарухово “, акцентира Нанков и заключи, че целевите средства от страната за водопроводи във Варна възлизат на близо 8 млн. лева. 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР