Кметът Иван Портних предлага сключване на споразумение за сътрудничество между

...
Кметът Иван Портних предлага сключване на споразумение за сътрудничество между
Коментари Харесай

Кметът предлага сътрудничество с областния за опазване на екоравновесието във Варненското езеро

Кметът Иван Портних предлага подписване на съглашение за съдействие сред Община Варна и Областна администрация за запазване на екоравновесието във Варненското езеро.

Причината за търсене на подпомагане е открито съществуване на нерегламентирани зауствания, несъвпадане на бреговата линия с границата, отразена в кадастралната карта, наднормена централизация на замърсители, нуждата от годишен мониторинг, както и съществуването на потънали кораби в източната част на Варненското езеро.

Това излиза наяве от планово предложение на съглашението на уеб страницата на локалния парламент, което да бъде прегледано и утвърдено от Общински съвет, научи Moreto.net.

Градоначалникът предлага двете администрации да обединят напъните си в битката с посочените проблеми. Да бъде обследвано езерото, да се събере инфорамация за потъналите плавателни съдове, да се вземат проби за съществуването на нфетопродукти и тежки метали, предлага кметът. Да се изготви количествено-стойностна сметка, включваща всички разноски за реализация на плана, с която да може да се кандидатства пред Министерство на околната среда и водите, както и по европейски планове.

Със съглашението Областна администрация ще се съгласи Общината да разпореди за своя сметка изследването и да изготви отчет за резултатите. Предвидената сума е 29 500 лв. без Данък добавена стойност.

След разбор на резултатите ще се показват пред ОА за следващи взаимни дейности по обезпечаване на финансиране, излиза наяве още от плановото предложение за съглашение.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР