Кметът Илко Стоянов награди отличени винопроизводителиКметът на община Благоевград Илко

...
Кметът Илко Стоянов награди отличени винопроизводителиКметът на община Благоевград Илко
Коментари Харесай

Георги Мечков бе коронясан за Цар на виното в село Дъбрава

Кметът Илко Стоянов награди отличени винопроизводители

Кметът на община Благоевград Илко Стоянов и кметът на Дъбрава Методи Стоянов „коронясаха“ Георги Мечков за Цар на виното за 2022 година и неговите подгласници Константин Траянов и Стоян Колев. Кметът поздрави присъстващите на Празника на виното.

„ Радвам се, че сме дружно на този празник, с който се отдава респект към една от най-разпространените трудови действия на българина – лозарството и винопроизводството, почитта към земята и това, с което тя ни подарява. Празникът в село Дъбрава е обичаен към този момент, спазването на старите ритуали и обреди е отличен образец за младото потомство. Българските обичаи би трябвало да се съхраняват, опазват и предават на нашите деца! Традициите са живи! “, сподели в част от словото си кметът Стоянов.

По остарял български бит лозето бе зарязано, като в лозовите масиви на Дъбрава пристигна и самият Трифон. С благопожелания, обичаят съблюдаваха кметът на община Благоевград Илко Стоянов, ръководителят на Общинския съвет Радослав Тасков, кметът на село Дъбрава Методи Стоянов и най-младият лозар. По-късно формалните лица връчиха грамоти на отличени локални винопроизводители. За „ Най-добро алено вино “ на Тодор Тодоров, „ Най-добро бяло вино “ за Нено Больовски, „ Най-добро розе “ – Костадин Ханджийски, „ Най-пенливо вино “ на Николай Стойнев, за „ Най-омайно вино “ на Славчо Тренчев, „ Най-бурно вино “ на Николай Попов, за „ Най-пивко вино “ на Асен Ерделски, дълготраен цар, „ Най-мераклийско вино “ – Людмил Огнянов, за „ Най-деликатно вино “ на Иво Михайлов, „ Най-сгряващо вино “ – Петър Бачев и грамота за „ Божествен балсам “ получи Калоян Ерделски.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР