Кметът и директорът на Професионалната гимназия по механоелектротехника и електроника

...
Кметът и директорът на Професионалната гимназия по механоелектротехника и електроника
Коментари Харесай

Откриха иновативен STEM център в Механото

Кметът и шефът на Професионалната гимназия по механоелектротехника и електроника Роза Желева откриха съвременен STEM център, в който възпитаниците на елитната гимназия ще получават професионални познания и на практика умения посредством сливане на всички изучавани специалности.

" Иновативният STEM център ще даде на учениците на гимназията опция да учат и ползват най-съвременните решения и компетентности в региона на авиационната техника, природно-математическите науки и да развиват практическите си умения и креативност. Новите и съвременни роботи и тренажори, с който е оборудван центърът, са отговор на бързото развиване на технологиите и нуждата да сме в крайник с този развой “, показа кметът по време на откриването на STEM центъра.

" Поздравявам управлението и преподавателите на гимназията, тъй като работите дружно, с цел да бъдете знак на качествено новаторско обучение и да възпитавате обич у учениците към естествените науки. Благодаря ви за това, което вършиме за бургаското обучение “, добави ръководителят на Общински съвет Бургас проф. Севдалина Турманова.

" STEM центърът е нещо, за което от две години работим, с цел да се осъществя. Той надгражда годишното възстановяване на образователната корпус и съществуващите в него лаборатории. С него отваряме нова страница в развиването на гимназията, с помощта на поддръжката на Министерството на образованието и на Община Бургас “, съобщи шефът на ПГМЕЕ Роза Желева.

Гостите разгледаха опциите, които дава STEM центърът, а възпитаници и ръководителите им демонстрираха по какъв начин те се ползват на процедура.

Технологичният център се състои от три софтуерни лаборатории - " Електроника и мехатроника “, " Електротехника “ и " Ремонт на летателни апарати “, оборудвани с най-съвременна инсталация за образование, като 3D принтери за разработване на части и електронни устройства за коли, манипулатори-роботи за преструване работата на индустриални и промишлени роботи и уреди, проследяващи образно физичните процеси.

Гостите " полетяха “ с един от най-атрактивните тренажори в новия STEM център – съвременен авиосимулатор, който съставлява железен макет на действителна самолетна кабина с всички вероятни навигационни уреди и апарати, на който ще се образоват учениците от компетентност " Ремонт на летателни апарати “. Кабината-симулатор е работещ първообраз и механически демонстратор, който употребява Microsoft Flight Simulator за цивилен симулационен полет. Към тази лаборатория има обособена и зона, от която бъдещите техници от специалността ще ръководят въздушни полети, взаимно с диспечери от аналогични центрове от целия свят.

В STEM центъра учениците ще получават умения и привички в електромонтажа и ел. инсталациите, автоматизация, мехатроника, аеродинамика, микропроцесорна и измервателна техника и други

На събитието участваха още представители на РУО-Бургас, шефът на Летище Бургас Георги Чипилски, представители на бизнеса, на други образователни заведения в града, преподаватели и възпитаници на гимназията.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР