Кметът Димитър Николов поднася своите съболезнования на семейството, роднините и

...
Кметът Димитър Николов поднася своите съболезнования на семейството, роднините и
Коментари Харесай

Почина големият български писател и почетен гражданин на Бургас акад. Антон Дончев

Кметът Димитър Николов сервира своите съболезнования на фамилията, роднините и приятелите на видния публицист, държавник и бургазлия – акад. Антон Дончев:

„ Приемете моите и на съгражданите ми най-искрени съболезнования във връзка кончината на огромния български публицист и почетен жител на Бургас – акад. Антон Дончев. Присъединявам се към тъгата Ви и оплаквам дружно с Вас за тежката загуба на писателя и на индивида, популяризирал името на България по всички краища на света.

Акад. Дончев бе едно от най-големите имена в българската литература, с голям принос за запазване на историческата памет и националното съзнание. Бургас загуби най-видния си жител, а България – един същински космополит в българската и международна литература!

Няма да забравим заветът, който ни остави преди 12 години: „ Всяко живо човешко създание е шепа морска вода, а кръвта ни - единствено капка от първичния океан. Ние от Бургас, родени край морето, би трябвало да носим на всички места по света песента на вълните и да благодарим, за това, което сме “.

Поклон пред светлата му памет! “
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР