Кметът Благомир Коцев се включи в 10-ото издание на най-мащабната

...
Кметът Благомир Коцев се включи в 10-ото издание на най-мащабната
Коментари Харесай

Събиране на капачки във Варна: Кметът Благомир Коцев се включи в кампанията

Кметът Благомир Коцев се включи в 10-ото издание на най-мащабната благотворителна акция за събиране на пластмасови капачки „ Аз имам вяра и оказвам помощ “, която се организира през днешния ден пред Катедралния храм „ Успение Богородично “. Коцев персонално съобщи към 125 кг капачки , събрани от общинската администрация. Той беше придружаван и от заместник-кметът Илия Коев, оповестиха от локалната администрация. 

„ Събираме средства за втора детска кола за спешна помощ за дребни деца и новородени. Искаме да закупим и нова инсталация и съоръжение за детската хирургия “ , съобщи главният уредник на акцията Владислав Николов.

По думите му през предходната година посредством акцията са събрани 410 000 лв., а задачата за тази самодейност е средствата да доближат до 1 милион лв. .

На площада, с цел да поддържат самодейността бяха Варненският и Великопреславски митрополит Йоан и началникът на Висшето военноморско учебно заведение „ Никола Вапцаров “ флотилен адмирал Боян Медникаров . Чували с капачки носеха и доста представители на разнообразни институции, компании, учебни заведения, детски градини, както и хиляди варненци.

Община Варна е деен сътрудник в акцията . В края на месец март пред входа на Информационния център на Община Варна беше подложен резервоар с формата на сърце . Той беше претъпкан, а капачките от него – предадени на доброволците.

„ Аз Вярвам и Помагам “ е първата благотворителна акция за събиране на пластмасови капачки в България, основана през 2015 година Досега със средствата от предадените за преработване капачки е закупена и дарена здравна инсталация и съоръжение за неонатологични отделения . Закупени са още профилирана детска кола за спешна помощ и профилиран мобилен пункт за кръводаряване.

На вниманието на водачите във Варна: Провежда се акция „ Скорост “!

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР