Кметът Благомир Коцев и заместник-кметът Павел Попов се срещнаха с

...
Кметът Благомир Коцев и заместник-кметът Павел Попов се срещнаха с
Коментари Харесай

Посланикът на Украйна предложи нещо полезно на кмета на Варна

Кметът Благомир Коцев и заместник-кметът Павел Попов се срещнаха с Н. Пр. Олеся Илашчук – дипломат на Украйна в Българияу.

Посланикът неведнъж благодари за продължаващата поддръжка от страна на Община Варна за украинските жители, които трайно са се открили в града. Варна първа посрещна вълната от потърпевши и ще продължаваме да вършим, каквото зависи от нас. Надявам се и държавното управление да бъде устойчиво, тъй че жителите на Украйна у нас да не престават да усещат тази поддръжка, сподели още кметът Коцев.

Посланик Илашчук предложи украинските жители, открити във Варна, да бъдат привлечени в дейния обществен и културен живот на града посредством участия и помощ в организирането на разнообразни културни събития. Желанието на посланика е Община Варна да спомага украинската лента " 20 дни в Мариупол ", която завоюва " Оскар " в категорията за най-хубав игрален документален филм, да бъде включена в програмата на тазгодишното издание на кинофестивала " Любовта е полуда “.

Посланикът на Украйна дойде в морския град за откриването на изложбата " Солидарни с Украйна! Ужасът на войната против Украйна в фотоси и детски рисунки ". Експозицията е подредена в Регионална библиотека " Пенчо Славейков “ и може да бъде прегледана до 15 март.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР