Кмет реши да изрази недоволството си от качеството на пътищата

...
Кмет реши да изрази недоволството си от качеството на пътищата
Коментари Харесай

Кмет плати годишната си пътна винетка с 3 килограма монети по 10 стотинки в знак на протест

Кмет реши да изрази недоволството си от качеството на пътищата по необикновен метод. Плати годишната си пътна винетка с 3 кг монети по 10 стотинки. Това е кметът на село Кран Мустафа Юсеин. Протестира против положението на 17-километрова права от пътя Крумовград – Маказа.

Лошото положение на пътя, ремонтиран на парче, прави напредването доста постепенно, а забавянето на коли за спешна помощ и пожарни – съдбовно.

" Трудно е, виждате пътищата са разрушени, през 2-3 месеца колите ни са на сервизи, поправки, тук се пътува, всяка заран се водят деца, вървят хората на работа, мъчно е ", съобщи Шукрю Ахмед, кмет на село Лещарка.

В знак на митинг кметът на село Кран дойде в пощата в прилежащото село Тихомир с 970 монети по 10 стотинки.

Шофьорът си заплати винетката макар че е уверен, че за път в такова положение не би трябвало да се заплаща, само че чака страната също да извърши отговорностите си. Това не е първият митинг на Юсеин и поданици на засегнатите села, които от години упорстват за повсеместен ремонт на правата.

" Събирането на монети не е от тази година, още предходната година винетка си бях купил с жълти стотинки. Първите няколко години се мъчихме единствено с писма и докладни към всякакви институции. След това бяхме събрали подписка, след това правихме стачка на родители, стачка на деца. И по този начин към този момент 10 години ", добави Мустафа Юсеин, кмет на село Кран.

Лошите пътища гонят и търговците от региона. В някои от селата няма магазини и жителите разчитат на мобилни търговци.

" В моето село допреди години идваха такива преносими магазини и единият се отхвърли поради неприятните пътища ", сподели още Мустафа Юсеин.

Пътят е включен в четиригодишната стратегия на строителното министерство за незабавни поправки. Хората обаче към този момент нямат самообладание и са подготвени да излязат на митинг.

Репортер: Цанка Семерджиева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР