Ключово подразделение на Intel беше поверено на Джъстин Хотард от

...
Ключово подразделение на Intel беше поверено на Джъстин Хотард от
Коментари Харесай

Intel ще догонва Nvidia с мениджър от HPE


Ключово поделение на Intel беше поверено на Джъстин Хотард от HPE
(снимка: Intel)

Производителят на процесори Intel нае експерт от корпорацията Hewlett Packard Enterprise, с цел да конкурира по-успешно Nvidia на пазара за AI ускорители . Джъстин Хотард , досегашен изпълнителен шеф в HPE , ще оглави подразделението за центр ове з а данни и изкуствен интелект в Intel. Така едно от основните посоки в активността на чипмейкъра е поверено на външен управител .

Хотард отговаряше за високопроизводителни калкулации, изкуствения разсъдък и ръководството на лабораториите в HPE. На новата си позиция в Intel той ще управлява създаването и поддръжката на някои от най-важните артикули на компанията, в това число сървърните процесори Xeon, които преди преобладаваха в сегмента на центровете за данни, само че изгубиха забележителен пазарен дял от съперниците.

Преди HPE, Хотард управляваше NCR и Motorola. В Intel той ще се заеме с AI, профилираните графични процесори и ускорители и ще се опита да изведе компанията на обичайно равнище на конкуренция с Nvidia, която сега абсолютно господства в тази област, отбелязва Блумбърг.
още по темата
Възстановяването на лидерската позиция на Intel в продуктите за центрове за данни е от решаващо значение за проектите на основния изпълнителен шеф Пат Гелсингър да възвърне господството на компанията в производството на чипове.

Въпреки че чиповете за центрове за данни съставляват относително дребна част от промишлеността, самите профилирани процесори и основаните на тях ускорители могат да се продават за десетки хиляди долари всеки, което ги прави извънредно печеливши.

Хотард, който ще стартира работа в Intel на 1 февруари, ще размени ветерана в компанията Сандра Ривера. В началото на годината Ривера се реалокира на позицията началник на подразделението за програмируеми решения на Intel (PSG), което се обособи в обособен бизнес и възнамерява да стане обществена компания в границите на две до три години.

Междувременно Intel разгласи, че различен топ управител на нейното поделение за центрове за данни и изкуствен интелект, Арун Субраманян, ще управлява нова софтуерна компания – Articul8, профилирана във внедряването на машинно образование и огромни езикови модели (LLM). Articul8 е основана от Intel взаимно с капиталовите компании DigitalBridge Group и Mindset Ventures.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР