Ключовите послания на Българското председателство, развитието на Западните Балкани и

...
Ключовите послания на Българското председателство, развитието на Западните Балкани и
Коментари Харесай

Дейвид МакАлистър: Ключовите послания на Българското председателство ще обсъждат Меркел и Борисов

Ключовите послания на Българското председателство, развиването на Западните Балкани и Турция, миграционната политика и сигурността по границите ще бъдат част от въпросите, които ще се разискват на срещата на немския канцлер Ангела Меркел с премиера Бойко Борисов в събота в София. Това сподели за БНР ръководителят на външната комисия в Европарламента Дейвид МакАлистър от групата на Европейската национална партия, някогашен министър председател на Долна Саксония и член на Християндемократическия съюз. 
Радвам се, че канцлерът Меркел идва в София в събота. Това е и знак за германо-българското другарство и лична поддръжка на бундесканцлера за нейния другар Бойко Борисов. Госпожа Меркел идва в София в събота, а един ден по късно, в неделя, ще имаме изясненост дали ще се стигне до съответни договаряния сред ХДС-ХСС и социалдемократите, тъй като тогава те ще имат партийно съвещание в Бон. Надявам се, че ще можем да стартираме съдружни договаряния със социалдемократите. Надявам се, че делегатите ще поддържат курса на водача им Мартин Шулц и по този начин най-късно до Великден, Германия да има ново държавно управление.

Вчера министър председателят Бойко Борисов показа в Европарламента целите на председателството ни. Също през вчерашния ден стана ясно, че немският канцлер Ангела Меркел ще посети страната ни в събота, 20 януари.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР