Ключовите партньори, купуващи газ от Русия, преминаха на плащане на

...
Ключовите партньори, купуващи газ от Русия, преминаха на плащане на
Коментари Харесай

Лавров: Избор на България е, ако тя поставя идеологическите си амбиции над народа

Ключовите сътрудници, купуващи газ от Русия, минаха на заплащане на суровината в рубли. Това съобщи съветският външен министър Сергей Лавров в изявление за телевизионния канал " Ал Арабия ", представен от ТАСС.

" Повечето основни сътрудници на Русия, купуващи газ, към този момент минаха на този метод на заплащане в рубли ", означи ръководителят на съветското външно министерство.

По думите му препоръчаната от Москва скица за разплащане не трансформира нищо за купувачите. " Ако те се отхвърлят от схемите в рубли, то се получава по този начин, че те не желаят ние да получаваме пари за нашата стока. Това е техен избор ", сподели ръководителят на съветското външно министерство. " Ако Полша и България слагат идеологическите си упоритости над ползите на своите нации и над ползите на бюджета си, това е техен избор ”, добави той.

Русия още веднъж прикани света да не подценява риска от нуклеарна война

Според Лавров се вършат опити Молдова да бъде вкарана в НАТО, от което няма да завоюва сигурността ѝ.

" Те (молдовците) би трябвало да се безпокоят за бъдещето си, тъй като се пробват да ги вкарат в НАТО. Не считам, че от това ще завоюва сигурността на Молдова ", сподели министърът.

" Целите на специфичната военна интервенция на Русия в Украйна бяха оповестени. Те се показват в отбрана на гражданското население в Източна Украйна и да се следи за това от територията на Украйна да не произтичат никакви закани за това население, както и за Русия. Това е всичко ”, уточни той.

Лавров съобщи в друго изявление, този път за формалната китайска организация Синхуа, че от 24 февруари в Русия са евакуирани над 1 милион души от Украйна, съобщи Ройтерс.

Тези 1,02 млн. души включват 120 000 чужденци и хора, евакуирани от подкрепяните от Русия отделили се региони на Украйна, по този начин наречените Донецка и Луганска национална република, които Москва тъкмо преди нахлуването си призна за самостоятелни.

Зеленски: Има риск мирните договаряния с Москва да приключат

По данни на Организация на обединените нации от началото на нашествието от Украйна са избягали над 5,4 млн. души. Лавров съобщи в изявлението за Синхуа, което бе поместено на уеб страницата на съветското външно министерство, че 2,8 млн. души от Украйна са поискали да бъдат евакуирани в Русия.

Киев сподели, че Москва е депортирала наложително хиляди хора на съветска територия.

Лавров съобщи, че " в случай че Съединени американски щати и НАТО в действителност се интересуват от уреждането на украинската рецесия, би трябвало да спрат да пращат оръжие на Киев ”.

" Изразявайки обществено поддръжка за режима в Киев, страните от НАТО вършат всичко, с цел да попречат на приключването на интервенцията посредством политически съглашения ", сподели съветският министър.

" Отмяната на глобите против Русия е част от мирните договаряния сред Москва и Украйна, които са комплицирани, само че не престават всекидневно ”, съобщи Лавров.

" Понастоящем съветската и украинската делегации на практика ежедневно разискват по видеоконферентна връзка плана на вероятен контракт ", уточни той.

Вчера Киев предизвести, че договарянията за прекратяването на съветската инвазия, която навлезе в третия си месец, са застрашени от неуспех.

" Дневният ред на договарянията включва наред с другото въпросите на денацификацията, признаването на новите геополитически действителности, анулацията на глобите, статута на съветския език ", уточни Лавров, без да прецизира. " Ние сме за продължение на договарянията, въпреки че те са комплицирани ”, добави той.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР