Ключов за развитието на Североизточна България документ беше одобрен с

...
Ключов за развитието на Североизточна България документ беше одобрен с
Коментари Харесай

Одобриха ключов документ за развитието на Североизточна България

Ключов за развиването на Североизточна България документ беше утвърден с цялостно единогласие на днешното съвещание на Регионалния съвет за развиване на Североизточен район, оповестиха от пресслужбата на Общинския съвет във Варна за Moreto.net.

Става дума за Интегрираната териториална тактика за развиване на Североизточен район /ИТСР/ за обмисляне от равнище 2 – документ от нов вид, определящ средносрочните цели, цели и вероятности за стабилно районно и локално развиване на територията на областите Варна, Добрич, Шумен и Търговище през новия програмен интервал 2021-2027 година

Събитието се състоя онлайн и бе ръководено от ръководителя на Общински съвет – Варна Тодор Балабанов. В съвещанието се включиха представители на администрациите на четирите области в Североизточна България с общо 35 общини.

Областният шеф на Варна Марио Смърков също взе присъединяване в срещата и по негово предложение в Стратегията бяха включени ограничения за подсилване на свлачищата и срутищата, засягащи републиканската пътна мрежа, обитаемоте места и Черноморското крайбрежие. Целта е да бъдат подхванати дейности за попречване и понижаване на степента на ерозионно-свлачищните процеси в района, с цел да се ограничи рискът от естествени бедствия, аргументира се той.

Преди утвърждението на стратегическия документ бяха разисквани постъпилите оферти, мнения и мнения на членовете на Регионалния съвет за развиване. По гледище на Община Варна в ИТСР като стратегически приоритет бе отразена реконструкцията и модернизацията на просветителната инфраструктура. В проектодокумента попадаха действия, свързани с създаване на спортни площадки, обзавеждане и съоръжение на кътове и кабинети, които обаче не плануват възстановяване на съществуващия сграден фонд.

Одобрението на ИТСР е съображение за пускане на нейното осъществяване. Предмет на тактиката не са съответни проекти, планове или стратегии, а обща идейна рамка на визията за развиване на района.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР